Australian Open: csak beoltott játékosok indulhatnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.12. 11:27
null
A következő Australian Openen csak a beoltott játékosok szerepelhetnek (Fotó: AFP)
November végéig be kell oltatniuk magukat a koronavírus ellen a januári ausztrál nyílt bajnokságra érkező teniszezőknek – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

Victoria állam sportminisztere, Martin Pakula kedden közölte, csak a vakcinával rendelkező játékosok számára garantálják a részvételt. A sportolóknak november 26-ig meg kell kapniuk második oltásukat a szerepléshez, a szabályozás részleteiről Pakula szerint még zajlanak a tárgyalások.

A Melbourne-ben pályára lépő oltott játékosoknak az országba belépés után várhatóan nem kell kéthetes karanténba vonulniuk, ami amúgy kötelező az Ausztráliába érkezőknek.

Az már korábban eldőlt, hogy az idei, sokat vitatott karantén helyett kéthetes buborék vár az Australian Open mezőnyére, amelyben a játékosok szabadon mozoghatnak a hotel és a pályák között.

Az idei Grand Slam-tornán mintegy 70 játékos kényszerült kéthetes szigorú hotelkaranténba, mert a repülőutat követően kiszűrt fertőzöttek miatt kontaktszemélynek számítottak. A szobájukba zárt teniszezők közül sokan panaszkodtak a körülményekre és az elégtelen kiszolgálásra. A játékosok részéről végül csak a spanyol Paula Badosa szolgáltatott pozitív koronavírustesztet. A szerencsés többség naponta legfeljebb öt órára elhagyhatta a szállodát, és kimehetett edzeni néhány elkülönített pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik