ATP-vb: Nadal győzelemmel búcsúzott, Ruud bánta

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.17. 16:21
null
Nadal kétszer is 6–5-nél brékelt, győzelemmel búcsúzott a vb-től (Fotó: Getty Images)
Két bréklabdájának és kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően győzelemmel zárta a Torinóban zajló ATP-világbajnokságot Rafael Nadal: a spanyol Casper Ruudot múlta felül 7:5, 7:5-re, de így is az utolsó helyen végzett a Zöld csoportban.

 

Az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy Rafael Nadal búcsúzik a világbajnokságtól, hiszen az első két fordulóban egyaránt vereséget szenvedett. Casper Ruud a Zöld csoport listavezetőjeként készülhetett az összecsapásra.

A kiegyenlített első játszma végén Ruud több hibát is elkövetett, aminek köszönhetően Nadal hozta a szettet: előbbi 6:5-ös hátrányban elveszítette az adogatását, ráadásul úgy, hogy előtte kétszer is megvolt az esélye a bréklabdára, még 5:4-es állásnál.

A folytatás kísértetiesen hasonlított az első játszmára: Nadal és Ruud fej fej mellett haladt, mígnem elérkeztek 6:5-höz, amikor is a spanyol újra brékelni tudott, ami egyben győzelmet is jelentett számára. Nadal zsinórban négy vereség után – ilyen 2009-ben történt meg vele utoljára – tudott ismét nyerni.

Ruud számára a továbbjutás eddig is biztos volt, a mostani vereségével viszont még lecsúszhat az első helyről. Erről Félix Auger-Aliassime és Taylor Fritz dönt majd a Zöld csoport zárómeccsén.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, TORINO
ZÖLD CSOPORT, 3. FORDULÓ

Rafael Nadal (spanyol, 1.)–Casper Ruud (norvég, 3.) 7:5, 7:5

KÉSŐBB
21.00: Félix Auger-Aliassime (kanadai, 3.)–Taylor Fritz (amerikai, 8.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik