Szávay Ágnes sérülés miatt kénytelen volt feladni a döntőt

Vágólapra másolva!
2007.08.25. 21:38
Szávay Ágnes közel járt élete legnagyobb győzelméhez, miután a New Haven-i WTA-torna fináléjában megnyerte az első szettet a világranglista 4. helyén álló Szvetlana Kuznyecova ellen, mielőtt sérülés miatt fel kellett volna adnia a találkozót.
Szávay Ágnesen csak a sérülés fogott ki
NS-archív
Szávay Ágnesen csak a sérülés fogott ki
Szávay Ágnesen csak a sérülés fogott ki
NS-archív
Szávay Ágnesen csak a sérülés fogott ki

Szávay döntőbeli ellenfele, az orosz Szvetlana Kuznyecova negyedik a világranglistán – a magyar lány még nem találkozott ilyen magasan rangsorolt ellenféllel. Szávay azonban a legkevésbé sem illetődött meg: már az első játékban elvehette volna a 2004-es US Open-győztes adogatását, és ezután is tökéletesen egyenrangú partnere volt az orosznak, akit 2:2 után meg is brékelt!

És a Szávay-shownak ekkor még nem volt vége: a 18 esztendős tehetség (bár most már nyugodtan hívhatjuk kész, klasszis teniszezőnek) a folytatásban is állta a versenyt, bár egyik bréklabdát a másik után kellett hárítania. Kuznyecova hiába igyekezett, nem tudott közelebb férkőzni a magyar lányhoz, aki 59 perc alatt, 6:4-re meg is nyerte a játszmát.

Az első szett végén azonban már látni lehetett, valami nincs rendben Ágival, akinek ápolni is kellett a derekát miután egy keresztütés után nyúlva azonnal a hátához kapott. A második felvonásban aztán hamar kiderült, hogy nagy baj van: egyre nehezebben mozgott, Kuznyecova azt csinált a pályán, amit akart. Végül 3:0-s hátrányban már nem volt mit tenni: az addig hősiesen küzdő Szávay könnyeivel küszködve feladta a találkozót – drámai pillanat volt. Kuznyecova sorozatban harmadszor nyert úgy, hogy ellenfele sérülés miatt feladta a versenyt.

A magyar lány így is remekül szerepelt: utoljára Temesvári Andrea jutott a fináléba ilyen rangos versenyen még 1989-ben.

WTA-TORNA, PILOT PEN TENNIS PRESENTED BY SHICK, NEW HAVEN (600 000 dollár, kemény pálya)

NŐI EGYES, DÖNTŐ:
Szvetlana Kuznyecova (orosz, 1.) Szávay Ágnes (magyar) 4:6, 3:0-nál Szávay feladta
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik