Vegyes páros curling-vb: győzelemmel javítottak a magyarok

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.05.18. 14:41
A hétfői vereség után kedden győzelemmel folytatták szereplésüket a magyarok az Aberdeenben zajló olimpiai kvalifikációs vegyes páros curling-világbajnokságon: Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt párosa a dél-koreaiakat győzte le – írja az MTI.

A 2013-ban és 2015-ben világbajnok magyarok – akik a nyitó körben a németektől kaptak ki 8–5-re – a verseny eredményközlője alapján a második meccsüket rosszul kezdték, ázsiai ellenfelük két end után 3–0-ra vezetett. Utána azonban egymást követő négy endet 1–0-ra nyertek a magyarok, akik ezzel fordítottak, majd a dél-koreai egyenlítést követően a nyolcadik endet is hozták, így 5–4-re legyőzték riválisukat.

A magyar páros a délutáni programban Kanadával játszik.

A viadalon a küzdelmek két tízcsapatos csoportban zajlanak, az elsők rögtön az elődöntőbe jutnak, a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a négy közé jutásért, míg a negyedik párosok az utolsó kvótáért küzdenek meg egymással, ha szükséges.

Kissék célja, hogy megszerezzék Magyarország első ötkarikás indulási jogát a sportágban, amihez a legjobb hétben kell végezniük. A nyolcadik hely csak akkor elég a kvalifikációhoz, ha a pekingi téli játékok házigazdája, azaz a biztos induló Kína is a legjobb nyolc között zár – tette hozzá az MTI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik