Téli olimpia: Igazából hetedikek szerettünk volna lenni, bocs, srácok – Liu Shaolin Sándor

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.02.16. 16:10
null
Csalóka lehet a kép, hiszen a B-döntő után a férfiváltó tagjai elégedetten nyilatkoztak (Fotó: Árvai Károly)
Mint ismert, a magyar rövid pályás férfi gyorskorcsolyaváltó a B-döntőben állt rajthoz a pekingi téli olimpián és meg is nyerte a futamát, amivel a hatodik helyen zárt. Az M4 Sport kamerái előtt így értékeltek a váltó tagjai.

„Nagyon jól éreztem magamat – kezdte az értékelést Liu Shaolin Sándor, aki ezután egy kis humorral folytatta. – Igazából hetedikek szerettünk volna lenni, bocs, srácok.”

„Igazából tényleg megtörtént, amit szerettünk volna. Szerettük volna megnyerni a futamot, szerettük volna egy jó futammal zárni az olimpiát, és ez szerintem sikerült is. Nagyon boldogok vagyunk. Lehettünk volna az A-döntőben is. Szerintem a többi csapat fogta a fejét, hogy nem voltunk ott, mármint hogy örültek neki, de ez most így alakult. Most összeállunk, lesz kemény négy évünk, hogy Milánóra felkészüljünk.”

Magyarország első egyéni téli olimpiai bajnoka, a rövid pályás gyorskorcsolyában 500 méteren aranyérmes Liu Shaoang is elégedetten értékelt a B-döntő után.

„Örülök, hogy mindhárom egyéni távban tudtam döntőzni. Nagyon elfáradtam most is. Kivett belőlem ez az olimpia, lelkileg, mentálisan és fizikailag is. Úgy gondolom, hogy mindenki jó tapasztalatokkal fog hazautazni, és rengeteget tudtunk itt tanulni Pekingben, úgyhogy szerintem jó élmények kötnek majd ide minket, hiába voltak kudarcok és sok-sok igazságtalanság.”

Krueger John-Henry elmondta, hogy sajnos csak a B-döntőben indulhattak, amit nem így terveztek, de ma olimpiai bontokért, az olimpiai szellemiségért és a büszkeségükért mentek. Sok negatív élmény érte őt ezen az olimpián, de örül annak, hogy csapatként összeálltak és megnyerték a B-döntőt.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA, FÉRFIVÁLTÓ

1. Kanada (Charles Hamelin, Steven Dubois, Jordan Pierre-Gilles, Pascal Dion) 6:41.257 perc
2. Dél-Korea (Li Dzsun Szo, Hvang De Hon, Kvak Jun Ki, Pak Csang Hjuk) 6:41.679
3. Olaszország (Pietro Sighel, Yuri Confortola, Tommaso Dotti, Andrea Cassinelli) 6:43.431
4. Orosz csapat 6:43:440
5. Kína 6:51.654
6. MAGYARORSZÁG (KRUEGER JOHN-HENRY, LIU SHAOANG, LIU SHAOLIN SÁNDOR, NÓGRÁDI BENCE) 6:39.713 (a B-döntőben)

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik