MTI 2020.01.07 19:53

Curling: új edzővel készül a világbajnok vegyes páros

David Wills személyében új edzővel készül a jövőben a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt vegyes páros, amelynek célja, hogy első magyarként kvalifikálja magát curlingben a téli olimpiára.

 

„Pár éve gondolkoztunk azon, hogy szükségünk lenne egy olyan külföldi edzőre, aki koordinálni tudja az edzésmunkánkat és hosszabb távon tud foglalkozni velünk. Most adódott ez a remek lehetőség, a közös munkát hétfőn kezdtük el, és egészen a 2022-es olimpiáig szeretnénk folytatni” – mondta a magyar szövetség honlapján a kétszeres világbajnok kettős női tagja.

Palancsa elmondása szerint a kanadai szakembert az a Belleli Lajos ajánlotta, aki karácsony előtt a katari válogatott vezetőjeként járt Magyarországon, s velük tartott Wills is, akinek éppen lejárt a szerződése az arab országban.

A tréner és tanítványai január végén máris komoly próbatétel elé néznek, ugyanis a vegyes párosok magyar bajnoksága fontos mérföldkő a 2022-es olimpia felé vezető úton. A győztes duó utazhat az áprilisi, kanadai vegyes páros vb-re, amelyen már kvalifikációs pontok is gyűjthetőek a pekingi játékokra, mivel a 2020-as és a 2021-es vb eredménye lesz a meghatározó az olimpiai kvótaszerzés szempontjából. Amíg két éve Pjongcsangban nyolc, addig a kínai fővárosban már tíz vegyes páros indulhat az ötkarikás játékokon.

A Palancsa, Kiss duót a korábbi években Palancsa Zoltán és Kiss László segítette, így ez az első alkalom, hogy családon kívülről érkezik rendszeres szakmai segítség.

2021.06.19 10:03:33

Téli sportok PIRCS ANIKÓ (szöveg), FÖLDI IMRE (fotó)

A 22 éves szegedi korist egyelőre a sebesség hajtja, de civilben nyugis életet tervez: fordítóként dolgozna.

2021.06.08 23:43:55

Téli sportok K. E.

Az olasz emelkedőkön Valter Attilának és Dina Mártonnak szurkoltak Jászapáti Petráék.

2021.02.23 07:28:49

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

„Hat legszebb díjam mellett ma is ereklyeként őrzöm azt a kopott kis retikült, amit akkor kaptam.”

2021.02.22 09:08:56

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Sebestyén Júlia és Hoffmann Nóra versenyzőként bizonyított, most edzőként dolgoznak az újabb sikerekért.