Alpesi sí: Shiffrin sokkal jobb, mint én voltam valaha – Stenmark

Vágólapra másolva!
2023.02.28. 10:55
null
Shiffrin hamarosan megdöntheti Stenmark rekordját (Fotó: Getty Images)
Az alpesi síben 86 világkupa-futamgyőzelemmel még csúcstartó svéd Ingemar Stenmark szerint a 85 diadalnál járó Mikaela Shiffrin sokkal jobb versenyző, mint ő volt valaha, és az amerikai síző könnyedén elérhet a száz sikerig.


A 66 éves legendás Ingemar Stenmark az AP hírügynökségnek adott interjújában úgy fogalmazott, a 27 éves Mikaela Shiffrin minden olyan képességnek a birtokában van, amely az alpesi síben döntő jelentőségű.

„Fizikailag nagyon jó állapotban van, a technikája kimagasló, és fejben is erős. Úgy vélem, ezeknek a kombinációja az, ami ennyire sikeressé teszi őt.
Én soha nem voltam képes arra, hogy ezekben a számokban is jó legyek. – jelentette ki Stenmark, aki „lenyűgözőnek” nevezte, hogy a kétszeres olimpiai bajnok amerikai síző a gyors versenyszámokban, így szuperóriás-műlesiklásban és lesiklásban is eredményes.

A szintén kétszeres olimpiai bajnok Stenmark szerint Shiffrin akár több mint száz vk-futamgyőzelmet is arathat pályafutása során.

„Ez attól függ, hogy mennyi ideig folytatja még a pályafutását. De a száz siker teljesen biztos” – mondta a svédek legendás sízője.

Shiffrin a hétvégén, a norvégiai Kvitfjellben sorra kerülő világkupaversenyeken már utolérheti és meg is döntheti Stenmark csúcsát.

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik