Alpesi sí: Goggia ismételt, a férfiak versenyét elhalasztották

MTI, I. SZ.MTI, I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.01.23. 18:23
null
Sofia Goggia sorozatban a negyedik lesiklóversenyt nyerte meg (Fotó: AFP)
Sofia Goggia nyerte meg a női alpesi síelők világkupa-sorozatának szombati lesiklását a svájci Crans Montanában. Az olasz sportoló egymás után a negyedik szakági versenyen diadalmaskodott. A férfiak szombati versenyét vasárnapra halasztották.

 

A 28 éves Goggia ezúttal 27 századmásodperccel bizonyult gyorsabbnak a második helyen záró, hazai színeket képviselő Lara Gut-Behraminál, míg a harmadik a szintén olasz Elena Curtoni lett.

A győztes pályafutása 11. vk-sikerét aratta. Egy idényen belül legutóbb Lindsey Vonn-nak sikerült négy lesiklógyőzelmet aratnia, a 2017/2018-as szezonban a már visszavonult amerikai klasszis is sorozatban nyert.

A pénteki lesiklást másodikként záró cseh Ester Ledecka szombaton bukott, de a sérülése nem tűnt súlyosnak, felállt, és besíelt a célba.

Vasárnap szuperóriás-műlesiklást rendeznek Crans Montanában.

A férfi alpesi síelők világkupa-sorozatának kitzbüheli lesiklóversenyét a rossz időjárási körülmények miatt nem rendezték meg szombaton. A nemzetközi szövetség közölte: a futamra vasárnap kerül sor, a hét utolsó napjára kiírt szuperóriás-műlesiklást pedig hétfőre halasztják.

A szervezők azt közölték, hogy az eső nagy károkat okozott a pálya alsó szakaszában, emiatt vált lehetetlenné a futam szombati lebonyolítása. Az új program szerint a vasárnapi lesiklás 10.20 órakor, a hétfői szuper-G futam pedig 10.45 órakor kezdődik majd. Az előrejelzés szerint a következő két napon kedvezőbb – hidegebb – lesz az időjárás a helyszínen.

A pénteki, többször is félbeszakított lesiklást a svájci Beat Feuz nyerte Kitzbühelben.

ALPESISÍ-VILÁGKUPA
Női lesiklás, Crans Montana

1. Sofia Goggia (olasz) 1:27.75 perc
2. Lara Gut-Behrami (svájci) 1:28.02
3. Elena Curtoni (olasz) 1:28.35

A szakági vk állása 5 verseny után (még 3 van hátra): 1. Goggia 480 pont, 2. Breezy Johnson (amerikai) 285, 3. Corinne Suter (svájci) 270
Az összetett vk állása 18 verseny után (még 15 van hátra): 1. Petra Vlhová (szlovák) 861 pont, 2. Michelle Gisin (svájci) 741, 3. Goggia 654

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik