Alpesi sí: Bármikor bejöhet az arany - Miklós Edit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.26. 07:52
A Szocsiban olimpiai 7. Miklós Edit ezúttal a Digi Sport Reggeli Start című műsorában értékelte olimpiai szereplését, és arról is beszélt, hogy egyfajta úttörő szerepet szeretne betölteni a magyar sísportban.

„A szezon eleje nem ment fényesen, nem voltak olyan jó eredményeim, de talán ez kellett ahhoz ,hogy az olimpián jól szerepeljek. Ismertem az ellenfeleket, a saját eredményeimet, és láttam, hogy akármi lehetséges. A célom a pontszerzés volt, ezt bevettem a fejembe, ezzel indultam el a rajtnál. Ez a hetedik hely azonban ugyanolyan örömteli, mintha hatodik lettem volna, és motivál, hogy még jobb legyek” – nyilatkozta a Digi Sportnak Miklós Edit.

A műsorban megszólalt Kaszó Klára, a síszövetség ügyvezetője is, aki arról beszélt, hogy a jövő építése szempontjából nem csak az anyagiaknak lesz fontos szerepük, mert mint mondta „csak pénzzel nem lehet mindent megoldani". Az hogy Miklós Edit milyen pályákon, milyen körülmények között tud készülni a jövőben, nagyban függhet a sportdiplomáciától is. Miklós Edit kérdésre válaszolva kitért az országváltás témájára, és beszélt a jövőt illető terveiről is.

„2010-ben jöttem át Romániából. Azóta a magyar szövetségnek versenyzek, a magyar szövetség támogatásával tudtam elérni ezt az eredményt – hangsúlyozta a síző, aki szerint az a tény, hogy a lesiklásban nagyon kicsik voltak a különbségek közte és a legnagyobb menők között, okot ad a bizakodásra a jövő illetően. – Ez azt jelenti, hogy bármikor sikerülhet az arany, akár most is összejöhetett volna. Fontos lépés volt ez a hetedik hely, de innen még lehet felfelé haladni. Aranyérmet mindenképp szeretnék nyerni, illetve szeretnék egy utánpótlást felhozni, hogy higgyék el a gyerekek, lehet belőlük síző, hogy egyre többen válasszák ezt a sportágat."

Miklós a rövid és hosszú távú jövőről is beszélt. Elmondta, legközelebb a hétvégén, Svájcban versenyez a világkupában, és az idény még hátralévő viadalain is szeretne jól teljesíteni. Elsősorban fő számában, a lesiklásban várhatók tőle a kiugró eredmények, ám úgy véli, az olimpia azt bizonyította, hogy óriás- és szuper-óriás műlesiklásban is képes lehet jó szereplésre. A következő olimpiáig mindenképpen tervez, de annak lehetőségét sem zárta ki, hogy még két ötkarikás játékokon fog szerepelni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik