Sportrádió: Jobban csillog a bronznál az ezüst – Kónya Zsófia

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.16. 17:41
null
Kónya Zsófia és társai mindent megtettek az éremszerzésért (Fotó: Árvai Károly, archív)
Mint arról beszámoltunk, ezüstéremmel zárta a gdanski Európa-bajnokságot a magyar rövid pályás női gyorskorcsolyaváltó. A toronymagas esélyes hollandok mögött célba korcsolyázó kvartettből Kónya Zsófia értékelte a döntő eseményeit Virányi Zsoltnak a Sportrádió Hazafutás című műsorában.

 

Nagyon szerettünk volna egy érmet, örülök, hogy a bronznál eggyel javítani tudtunk. Jobban csillog azért ez az ezüst. Igazából végig a második helyen voltunk, rajttól a célig. Sacinak volt néhány előzési kísérlete, de nem volt meg igazán a sebessége, így jobb volt, hogy nem ment bele az előzésbe. Volt néhány szituáció, amikor nekünk kellett pályát védeni vagy a lengyelekkel, vagy az olaszokkal szemben, de szerintem nagyon jól csináltuk, és mondhatni, hogy szinte a futam végéig ott voltunk a hollandok nyakán” – mondta a 3000 méteres váltó döntőjéről Kónya Zsófia, aki kitért a magyar csapat taktikájára is.

Arra számítottunk, hogy a hollandok el fognak menni előre, és húzni fogják a tempót. Az volt a fő taktika, hogy ragadjunk rájuk és védjük a pályáinkat. S ha becsúszna esetleg egy pozícióvesztés, akkor higgadtan, nyugodtan, de szép lassan vissza kellett volna venni a pozíciót, de erre nem került sor. Mindenki a végsőkig ki akart tartani, és menni akart. Úgy gondolom, ez sikerült” – nyilatkozta a 27 éves kiválóság.

A TELJES BESZÉLGETÉST ITT HALLGATHATJA MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik