Király-kupa: Xavi tinédzserekkel pótolhatja hiányzó támadóit az el Clásicón

Vágólapra másolva!
2023.03.01. 16:46
null
Gavi ezúttal a rutinosabbak közé tartozhat a pályán (Fotó: Getty Images)
Csütörtök este el Clásicót rendeznek a spanyol fővárosban: a Real Madrid a Barcelonát fogadja a labdarúgó Király-kupa elődöntőjének odavágóján. A katalánok két vereséggel hangoltak a meccsre, ráadásul rengeteg hiányzójuk van, így két meglepő név is bekerült az utazó keretbe.



Robert Lewandowski, Pedri és Ousmane Dembélé is sérült, ahogyan Ansu Fati játéka is kérdéses, így két tinédzsert is behívott a vezetőedző, Xavi a Real Madrid ellen készülő Barcelona-keretbe, méghozzá a 19 éves balszélsőt, Estanis Pedrolát, valamint a 18 esztendős szélsőt, Ángel Alarcónt.

Mivel főképp a támadószekció hiányos a katalánoknál – jelenleg csak Raphinha, Ferran Torres és adott esetben Gavi bevethető itt –, az sem lenne meglepő, ha a két fiatal pályára lépne. Pedroláról így nyilatkozott Xavi a meccs előtti sajtótájékoztatón:

„Jó az egy egy elleni játékban, gyors, tud gólokat szerezni. Lewandowski távollétében úgy gondoltuk, jó ötlet hozzáadni a csapathoz.”

A spanyol vezetőedző természetesen a meccsről is beszélt: „A Bernabéu mindig felvillanyoz! Esélyünk van trófeát nyerni, és ezt meg akarjuk ragadni. Ez nagyszerű lehetőség, mondtam a játékosaimnak is, bátornak kell lennünk.”


SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Csütörtök, 21.00:
Real Madrid–Barcelona (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik