Eb 2020: a spanyolok nem tudják, mi van Luis Enriquével

Vágólapra másolva!
2019.05.17. 12:41
null
Luis Enrique a norvégok elleni tavaszi Eb-selejtezőn (Fotó: AFP)
Luis Enrique szövetségi kapitány távollétében segítője, Roberto Moreno hirdette ki a spanyol labdarúgó-válogatott legfrissebb keretét pénteken. A spanyol sajtó szerint elképzelhető, hogy Luis Enrique nem marad a posztján.

 

Mint beszámoltunk róla, Luis Enrique – aki a tavalyi világbajnoki kudarc után vette át a válogatott irányítását – tavasszal családi okokból nem lehetett ott a Málta elleni Eb-selejtezőn.

A szakember életét megkeserítő, munkavégzését akadályozó, a nyilvánosság előtt nem részletezett „súlyos családi problémák” továbbra is fennállnak, így a spanyol sajtó már azt találgatja, egyáltalán a posztján marad-e Luis Enrique.

A spanyol szövetség (RFEF) teljes támogatásáról biztosította a kapitányt, egyben arra kérte az újságírókat, hogy tartsák tiszteletben a magánélet szentségét, és ne firtassák, mi áll Luis Enrique ismételt távollétének hátterében.

A Radio Marca eközben arról tudósított, hogy a szövetség Abelardo Fernándezt, az Alavés távozófélben lévő vezetőedzőjét szándékozik felkérni kapitánynak, ha Luis Enrique úgy dönt: nem kívánja folytatni a munkát a válogatott élén.

A Feröer elleni idegenbeli (június 7.) és a Svédország elleni hazai (június 10.) Eb-selejtezőkre készülő keret nagy visszatérője a súlyos sérüléseiből felépülő, a válogatottban legutóbb 2015 novemberében pályára lépő Santi Cazorla, és újra meghívást kapott Isco is.

A SPANYOL KERET
Kapusok:
David de Gea (Manchester United), Pau López (Betis), Kepa (Chelsea)
Védők: Sergi Roberto (Barcelona), Jordi Alba (Barcelona), Jesús Navas (Sevilla), Sergio Ramos (Real Madrid), Inigo Martínez (Athletic Bilbao), Diego Llorente (Real Sociedad), Mario Hermoso (Espanyol), Dani Carvajal (Real Madrid), José Luís Gayá (Valencia)
Középpályások: Rodri (Atlético Madrid), Isco (Real Madrid), Daniel Parejo (Valencia), Sergio Busquets (Barcelona), Fabián Ruiz (Napoli), Santi Cazorla (Villarreal)
Támadók: Marco Asensio (Real Madrid), Rodrigo (Valencia), Álvaro Morata (Atlético Madrid), Iago Aspas (Celta Vigo), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik