CS. M.
2023.06.09 13:30 Frissítve: 2023.06.09 15:29

Atlético: szenzáció a láthatáron – a Galatasaray szerződtetné Joao Félixet

A spanyol As értesülései szerint a török Galatasaray élénken érdeklődik az Atlético Madrid sztárja, Joao Félix iránt. Őrült transzfernek tűnik, de…

Úgy tűnik, a topcsapatok nem állnak sorba Joao Félixért (Fotó: Getty Images)

 
Az Atlético Madrid 2019-ben több mint 127 millió eurót fizetett a Benficának Joao Félix játékjogáért, de a portugál támadó azóta sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Túlzás lenne azt állítani, hogy megbukott, voltak egészen jó időszakai, kiváltképp meccsei a klubnál, bajnoki címet is nyert, de játékstílusa sosem illeszkedett igazán ahhoz a játékhoz, amit a csapat vezetőedzője, Diego Simeone kitalált.  

Őszre olyannyira elmérgesedett a viszony Félix és Simeone között, hogy a 23 éves támadót kölcsönadták a Chelsea-nek, s bár első meccsén remekelt, kiállították, és többmeccses eltiltást kapott. Amikor visszatért, voltak jó pillanatai, de annyira nem nyújtott maradandót, hogy a londoniak elgondolkozzanak azon, érdemes-e megvenni.

Így aztán Félix visszatér Madridba, ám ott továbbra sem tartanak igényt szolgálataira, és még ezen a nyáron eladnák. A baj csak az, hogy az európai topcsapatok jelentős része nem játszik olyan játékossal a támadósorában, mint amilyen a portugál (hamis kilences, második csatár). 

Így kerül a képbe a török bajnok Galatasaray, amely már most is sztárok sorát vonultatja fel, mint például Lucas Torreira, Nicolo Zaniolo, Mauro Icardi vagy Dries Mertens, Közülük Icardi jó eséllyel távozik, a törökök pedig a helyére hoznák Félixet kölcsönben, vételi opcióval – legalábbis a spanyol As szerint.


 

 

2023.09.21 23:28:30

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Brit-szigetekről érkezett három legutóbbi világsztár, Michael Owen, David Beckham és Gareth Bale talán egyike sem találta meg ilyen gyorsan a közönség szívéhez vezető utat, ennyire egyöntetű elfogadottságnak pedig meglehet, egész itteni karrierjük alatt nem örülhettek, mint Jude Bellingham hat tétmérkőzést követően.

2023.09.17 13:17:04

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Korán vezetést szereztek a vendégek, de a madridiak a második félidőben kétszer is betaláltak, így továbbra is hibátlanok.

2023.09.16 19:54:03

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Barcelona remekül használta ki a helyzeteit, a sevillai csapat kevés ellenállást tanúsított.

2023.08.13 08:45:38

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Sorozatban negyedik alkalommal sem tudtak kapuba találni a katalánok a Getafe otthonában.

2023.08.12 13:40:07

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Jude Bellingham góllal debütált, a „királyi gárda” pedig az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát Bilbaóban.