La Liga: jogi lépéseket fontolgat a liga a FIFA ellen a klub-vb miatt

Vágólapra másolva!
2022.12.17. 15:04
null
Gianni Infatnino bejelentése nem tetszett a La Ligának (Fotó: Getty Images)
A spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság (La Liga) megerősítette, hogy jogi lépéseket fontolgat a nemzetközi szövetség (FIFA) ellen. Gianni Infantino FIFA-elnök pénteki bejelentésében elmondta, hogy átalakítaná a klubvilágbajnokság jelenlegi formáját. A La Liga a hivatalos honlapján jelezte, hogy megvizsgálják a jogi lehetőségeiket.

„Ezek az egyoldalúan és előzetes értesítés nélkül hozott döntések az új nemzetközi tornákat tartalmazó naptárral kapcsolatban visszafordíthatatlanul károsítják az egész labdarúgó-társadalmat.

Ezekkel a javasolt intézkedésekkel a FIFA eltávolodna attól a célkitűzéstől, hogy megvédje a teljes futball ökoszisztéma érdekeit, a nemzeti és a nemzetközi futball közötti egyensúlyt kell elősegíteni a sportág általános javára.

Tekintettel ezekre a döntésekre, amelyeket a közvetlenül érintett felekkel, így a nemzeti ligákkal, az azokat alkotó klubokkal és a játékosokkal való konzultáció vagy egyeztetés nélkül hoztak és jelentettek be, a La Liga ezúton bejelenti, hogy jogi lépéseket fog vizsgálni a bejelentett formátumú klubvilágbajnokság megakadályozása érdekében”
– olvasható a bajnokság honlapján.

Továbbá a La Ligának nem tetszik, hogy a Marokkóban rendezendő klubvilágbajnokságot februárra tűzték ki. A szövetség szerint ez hatással van a nemzeti ligák naptáraira, amelyeket már 2022 júniusában meghatároztak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik