Videó: „A Real Madrid a világ legnagyobb klubja” – bemutatták a 80 milliós igazolást

Vágólapra másolva!
2022.06.14. 15:28
null
Az új 18-as (Fotó: realmadrid.com)
Mint arról beszámoltunk, a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid szerződtette az AS Monaco 22 éves középpályását, Aurélien Tchouaménit – a Transfermarkt úgy tudja, 80 millió euróért. A fiatal játékost kedden bemutatta az új klubja.

 

A most 22 éves Aurélien Tchouaméni iránt már az előző idény végét követően is számos topklub érdeklődött, de az igazi áttörést a 2021–2022-es évad hozta meg neki, amelyben szenzációsan teljesített a Monaco játékosaként. Az immár 12-szeres francia válogatott középpályás fő erénye a védekezés, jó a nyomástűrő képessége, de a támadásokat is hasznosan tudja segíteni.


„Már a tizenötödik megszerzésére fókuszálunk” – vette magához a szót a bemutatáson Florentino Pérez elnök, aki mielőtt rátért volna az új igazolásra, a klubot méltatta.


„Meg vagyunk győződve arról, hogy egy olyan játékos érkezett a Real Madridba, aki segíteni fog minket abban, hogy még nagyobbak legyünk, valamint boldoggá fogja tenni a szimpatizánsainkat. Ma egy olyan fiatalembert üdvözülhetünk, aki már most a világ egyik legjobb középpályása. Gratulálunk neked ahhoz, hogy beteljesült az álmod azzal, hogy a Real Madridban játszhatsz. Még csak 22 éves vagy, de lehetőséged volt választani, és te ezt a címert és mezt választottad, a klubot, amely már 14 trófeát hódított el az európai kupaporondon” – mondta Pérez.


„A Real Madrid a világ legnagyobb klubja – jelentette ki Tchouaméni. – Nagyon örülök annak, hogy itt lehetek, és új fejezetet nyithatok a Real Madrid játékosaként a világ legnagyobb klubjában. Keményen fogok dolgozni, hogy további címekhez segítsem a csapatot. Köszönöm az elnöknek és a családomnak, hogy most itt lehetek. Hala Madrid!”


Tchouaménivel hat évre írt alá a királyi klub. A 18-as számot kapta meg. A Real Madrid története során érte fizette a negyedik legnagyobb összeget (Eden Hazard 115 millió euróért érkezett, Gareth Bale 101 millióért, Cristiano Ronaldo 94 millióért).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik