A siker kulcsa: az Eto’o, Henry és Messi alkotta félelmetes támadótrió

Vágólapra másolva!
2009.01.19. 16:04
A Barcelona nagyszerű teljesítményt nyújt a 2008–09-es idényben: magabiztosan, 12 ponttal vezeti a spanyol bajnokságot a Real Madrid előtt, és a Bajnokok Ligájában is harcban áll még. A katalán együttes nagy részben kiváló támadóinak köszönheti a sikereket: a Samuel Eto’o, Thierry Henry és Lionel Messi alkotta trió eddig 41 gólt szerzett, amit a legtöbb európai csapat nem tudott felülmúlni a nagyobb bajnokságokból.
A Barcelona gólgyárosai eddig 41-szer ünnepelhették egymás gólját a bajnokságban
Fotó: Action Images (archív)
A Barcelona gólgyárosai eddig 41-szer ünnepelhették egymás gólját a bajnokságban
A Barcelona gólgyárosai eddig 41-szer ünnepelhették egymás gólját a bajnokságban
Fotó: Action Images (archív)
A Barcelona gólgyárosai eddig 41-szer ünnepelhették egymás gólját a bajnokságban

A Barcelona továbbra is megállíthatatlanul menetel a spanyol bajnokságban: a rekordot rekordra halmozó gárda ezúttal a Deportivót verte meg 5–0-ra a Primera Divisiónban. A találkozón Samuel Eto’o és Thierry Henry két-két, Lionel Messi pedig egy góllal vette ki a részét a sikerből.

A katalán alakulat három támadója hihetetlen teljesítményt nyújt ebben az idényben: hárman együtt összesen 41 gólt szereztek idáig, és ki tudja, hány találatnál hagyják majd abba a gólgyártást.

A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Barcelona három gólvágója majdnem 70 százalékát szerezte a katalán együttes 59 bajnoki góljának (69.4 százalék pontosan). A Primera División góllövőlistáját vezető Samuel Eto’o 18 találatnál jár, míg Lionel Messi 12, Thierry Henry pedig 11 gólt szerzett a bajnokságban.
Az öt nagy európai bajnokság csapatai nem is tudják tartani a lépést az említett támadótrióval: mindössze három olyan együttes van, amely több gólt jegyez, mint a Barca három sztárja.

Hogy Spanyolországban maradjunk, egyedül az Atlético Madrid (42 gól) szerzett több találatot a gránátvörös-kékek fantasztikus hármasánál, a Real Madrid pedig éppen 41 lőtt gólnál jár.

A Premier League-ben 22 forduló alatt csak a Chelsea volt képes 40 gólnál többet szerezni (42), míg a Bundesliga első helyén álló Hoffenheimnek 17 forduló is elég volt a 42 találat „begyűjtésére”.

Az öt nagy európai liga másik két tagjának résztvevői közül egy sem jutott még 40 gólig: a spanyolhoz hasonlóan 19 fordulón túl lévő Serie A-ban és az eddig 21 fordulót lejátszó francia bajnokságban sem tudta még senki felülmúlni a Barca támadótrióját.

A kissé alacsonyabban jegyzett bajnokságok közül Hollandiában az Ajax (45), míg Belgiumban Juhász Roland csapata, az Anderlecht (44) előzi meg Eto’óékat. Skóciában a Rangers (51) és a Celtic (49) egyformán a Barca „trojkája” előtt jár.

Mondhatjuk persze, hogy a spanyol bajnokságban gyakoriak a gólgazdag mérkőzések, de Eto’o, Henry és Messi teljesítménye ezzel együtt is megsüvegelendő, nagyszerű eredmény.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik