Messi mesterhármassal tért vissza karácsonyi pihenője után – videó

Vágólapra másolva!
2009.01.06. 22:06
A Barcelona a téli pihenője után visszatérő Lionel Messi mesterhármasával 3–1-re verte meg az Atlético Madridot a Vicente Calderón Stadionban a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
Messinek nem ártott meg a téli pihenő: mesterhármassal kezdte az évet
Fotó: Reuters
Messinek nem ártott meg a téli pihenő: mesterhármassal kezdte az évet
Messinek nem ártott meg a téli pihenő: mesterhármassal kezdte az évet
Fotó: Reuters
Messinek nem ártott meg a téli pihenő: mesterhármassal kezdte az évet

Az Atlético Madrid a Barcelonával csapott össze a Vicente Calderón Stadionban kedd este a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének leginkább várt találkozóján.

Mindkét együttesből több fontos játékos hiányzott az első mérkőzésen: a madridiaknál Sergio Agüero torokgyulladás miatt kimaradt a keretből, míg a katalánoknál – többek között – Samuel Eto’o és Víctor Valdés is pihenőt kapott.

Az első félidőben a Barca uralta a játékot. A hét végi bajnokit „lekéső” Lionel Messi a kezdőben kapott helyet, és már a hetedik percben helyzetbe került, de Luis Perea – a játékvezető szerint szabályosan – megállította az argentint.

A 12. percben aztán már nem lehetet megállítani Messit. A jobb oldalon elrobogó argentin Daniel Alveshez passzolt, aki szépségdíjas mozdulattal, sarokkal tette vissza társához a labdát. Messi szépen lőtt a rövid sarokba.

A szünet előtt nem született több gól, de a második félidő elején az Atlético védői ismét szabálytalanul állították meg Messit a tizenhatoson belül. John Heitinga koccantotta össze hátulról az argentin bokáit, amiért a játékvezető azonnal piros lapot adott. A büntetőt a sértett higgadtan helyezte a kapu bal alsó sarkába.

Úgy tűnt, ezzel eldől a mérkőzés, és talán a továbbjutás is, ám a 69. percben Simao Sabrosa jobb oldali szöglete után Tomas Ujfalusiról elfeledkeztek a katalán csapat védői, aki így nyugodtan fejelt a kapuba.

Tíz perccel később aztán ismét Messié volt a főszerep, aki senkitől sem zavartatva vehetett át a hazaiak tizenhatosán belül egy beívelést, és egy könnyed csellel elfektette a kapust, majd az üres kapuba emelt.

Ezzel a Barcelona 3–1-re nyerte meg a találkozót, így az Atlético – egyelőre – nem tudott visszavágni a bajnokságban elszenvedett, őszi 6–1-es vereségért Josep Guardiola csapatának.

A MECCS GÓLJAI


SPANYOL KIRÁLY-KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Atlético Madrid–Barcelona 1–3 (Ujfalusi 69., ill. Messi 12., 57. – 11-esből, 79.)
A TOVÁBBI PROGRAM
Szerda, 21.00: Sevilla–Deportivo La Coruna (tv: Sport2, élő), Sporting Gijón–Valladolid, Real Unión–Betis, Racing Santander–Valencia, Polideportivo Ejido–Espanyol
Csütörtök, 21.00: Osasuna–Athletic Bilbao, Mallorca–Almería
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik