A Real Madrid és a Valencia is otthon gyűjtötte be a három pontot

Vágólapra másolva!
2007.09.15. 22:32
Hazai pályán nyert a Real Madrid és a Valencia is a spanyol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának szombati játéknapján. Mindkét együttes újonc ellenfél ellen diadalmaskodott, előbbi az Almeriát, utóbbi a Valladolidot.
Bernd Schuster győzelemnek örülhetett
Reuters
Bernd Schuster győzelemnek örülhetett
Bernd Schuster győzelemnek örülhetett
Reuters
Bernd Schuster győzelemnek örülhetett
Bernd Schuster, a Real Madrid edzője pihentette Ruud van Nistelrooyt, helyette Javier Saviola kapott helyet a kezdőben.
A 35. percig kellett várni, hogy a bajnoki címvédő megszerezze a vezető gólt: Raúl lövése kissé meglepte a kapust, aki csak a kapufára tudta tolni a labdát, Saviola gyorsan eszmélt, és a hálóba talált.
A félidő végéig nem változott az eredmény, és az újonccsapat a második félidőben ráadásul tíz emberre fogyatkozott: a meglóduló Raúlt felvágta Crusat, és a játékvezető azonnal kiállította a vendégjátékost.
Hamar növelte előnyét az emberelőnybe kerülő madridi gárda, Sneijder csavart szabadrúgásból Cobeno kapujára. A 71. percben Uche szépíteni tudott, visszahozva csapatát a meccsbe.

De mielőtt a vendégek reménykedhettek volna az egy pontban, Higuain minden vitás kérdést eldöntött: a csereként beállt argentin játékos honfitársától Gagótól kapott labdával ugrott ki, és mattolta Cobenót. Saviola lesen állt, nem avatkozott játékba, a védők mögül induló Higuain így befejezhette az akciót.

Valenciában a vendég Valladolid Canizares kapus nagy bakija után szerzett vezetést, a rutinos hálóőr egy beadást ejtett ki, és Kome talált a hálóba.

A 23. percben Morientes egyenlített, a győztes gólt egy megpattanó lövés után szerezte meg a hazai csapat, David Silva lövése kötött ki a hálóban.

SPANYOL LABDARÚGó-BAJNOKSÁG

3. forduló:
Real Madrid-Almeria 3-1 (Saviola 35., Sneijder 68., Higuain 87. ill. Uche 71.)
Valencia-Valladolid 2-1 (Morientes 23., Silva 90. ill. Kome 11.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik