Strandröplabda: az Exatlon-sztár és a bajnok is a mezőnyben

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.03.23. 12:29
null
A tavalyi ob-döntő dobogósai közül négyen is indulnak a vasárnapi versenyen (Fotó: Beach Volleyball Hungary)
Idén az eddigi legrangosabb honi A-kategóriás strandröplabda-versenyre kerül sor vasárnap, a Soroksári úti Sandland-ben. A női mezőnyben a tavalyi országos bajnokság hat érmese közül négyen lesznek ott, de az érdeklődők találkozhatnak az Exatlon Hungary egyik sztárjával is.

 

Bár a strandröplabda bajnokság szezonja rendszerint júniustól augusztusig tart, a „holtidényben” is rendszeresen szerveznek versenyeket a fedett strandröplabdalétesítményekben. Vasárnap ráadásul az idei legrangosabb mezőny adta le nevezését a Sandland-GRC Cherry Blossom (Cseresznyevirágzás) kupa A-kategóriás torna női mezőnyébe, hiszen idén először lép homokra a bajnoki címvédő Villám Lilla, aki mostanában elsősorban a TFSE teremcsapatát erősíti.

Ott lesz az indulók között a két tavalyi ob-ezüstérmes és U22-es bajnok, a még mindig mindössze 16 éves Szabó Anna és a nála egy évvel idősebb Kun Stefánia. Ezúttal azonban külön indulnak: Szabó éppen Villámmal alkot egy párt, míg Kun a korábbi Extraliga-játékos Windisch Kingával áll rajthoz, akivel éppen a legutóbbi A-kategóriás tornán diadalmaskodtak.

A 2020-as Exatlon Hungary 3. helyezettje, 
Szabó Dorka ezúttal a homokon bizonyíthat
A 2020-as Exatlon Hungary 3. helyezettje, Szabó Dorka ezúttal a homokon bizonyíthat

A tavalyi ob-dobogósok közül csak a hatszoros bajnok Szombathelyi Szandra (visszavonult) és a bronzérmes, 2020-ban bajnok Vaida Beáta (ő Svájcban légióskodik) fog hiányozni, akkori párja, Gubik Hanna most Réthelyi Orsolyával szerepel a versenyen. Talán a legismertebb név a mezőnyben azonban Szabó Dorkáé, aki amellett, hogy háromszor is szerepelt már a strandröplabda országos bajnokság döntőjében és nyert két ob-fordulót is, 2020-ban harmadik lett az Exatlon Hungaryn és a tavalyi All Star-versenyen is tagja volt a mezőnynek. Ő most Honti-Majoros Chiarával indul.

Velük mind találkozhat az, aki vasárnap kilátogat a közelmúltban megnyílt Sandland-be (Soroksári út 90-92.), ahol természetesen nem csak női, hanem férfiversenyt is kiírt a rendező Gödöllői Röplabda Club. Itt a mezőnyben a legnagyobb név Papp Mátyásé, aki az elmúlt két évben egyaránt negyedik lett az ob-döntőn, s emellett három országos bajnoki fordulón is ezüstérmet szerzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik