Röplabda: bolgár vezetőedzője lett a Szent Benedek RA-nak

Vágólapra másolva!
2023.01.07. 18:12
null
Fotó: szbbra.hu
A menesztett szerb Dejan Desznica helyett a bolgár Krisztian Mihailov irányítja a női röplabda Extraligában szereplő Szent Benedek RA együttesét.

 

Az új vezetőedző csütörtökön, a Liberec elleni CEV-kupa-mérkőzésen mutatkozik be a kispadon – tudatta szombaton a balatonfüredi klub. A bejelentés szerint ambiciózus vezetőedzővel folytatják a szezont.

A 31. születésnapját májusban ünneplő bolgár Krisztian Mihailov fiatal kora ellenére már sok tapasztalatot szerzett az edzői pályán. Legutóbb az orosz Uralocska Jekatyerinburg csapatánál Mihail Karpol munkáját segítette másodedzőként, illetve ő irányítja a bolgár juniorválogatott felkészülését – áll a közleményben.

A klub pénteken ugyancsak a honlapján jelentette be, hogy „az elmúlt időszakra való tekintettel, azt körültekintéssel megvizsgálva” felbontotta szerb vezetőedzője szerződését. Dejan Desznica 2021 júniusában került a gárda kispadjára. A Szent Benedek RA az elmúlt idény ezüstérmeseként decemberben már a negyeddöntőben búcsúzott a Magyar Kupából, a második számú európai sorozatnak számító CEV-kupában ugyanakkor nemzetközi kupaújoncként nyolcaddöntőbe jutott. Az Extraligában négy nyert és három elvesztett találkozóval a harmadik helyen áll az együttes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik