Női röpi Extraliga: előnyben a Szent Benedek a bronzcsatában

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2022.04.27. 20:44
null
Az első felvonást a Szent Benedek nyert meg (Fotó: Magyar Röplabdaszövetség)
A Szent Benedek RA csapata házigazdaként 3:1-re legyőzte a Kaposvárt a női röplabda Extraliga szerdai mérkőzésén, a harmadik helyért zajló párharc első felvonásán.

 

A balatonfürediek szerb légiósa, Milka Stijepics 23 pontot ütött, ezzel ő lett a mezőny legeredményesebb játékosa.

A párharc vasárnap folytatódik Kaposváron.

RÖPLABDA
NŐI EXTRALIGA
A 3. helyért, 1. mérkőzés

Szent Benedek RA–1. MCM-Diamant Kaposvár 3:1 (–19, 15, 26, 21)
Balatonfüred, 120 néző. V: Horváth M., Árpás.
SZBRA: Bleicher 6, Szavovics 14, Vacsi 2, Sztijepics 24, Kiss G. 20, Koprivica 13. Csere: Baksa (liberó), Iosia, Jimerson 8. Vezetőedző: Dejan Desnica.
DIAMANT:
Grbac, Matics 10, Wirth 5, Basnyakova 14, Szedmák 14, Lemmens 13. Csere: Szpin (liberó), Hegyi, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
MESTERMÉRLEG
Dejan Desnica: – Előnyünk volt, hogy hazai pályán játszottunk, szükségünk volt most erre a támogatásra. Óriási nagy küzdelem volt, jobban védekeztünk, és ez volt az egyik kulcs a sikernek. Nagyon sok labdamenetben millimétereken múlt, hogy ki szerez pontot, a végén azonban jobban koncentráltunk. Kemény lesz a folytatás is.
Vincent Lacombe:
– Nem tudom mit mondjak, Balatonfüred jobb volt ma este.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Szent Benedek RA javára.

FÉRFI EXTRALIGA
Az 5. helyért, 1. mérkőzés:
Kecskeméti RC–Debreceni EAC 3:0
(20, 13, 20)
Kecskemét, 103 néző. V: Kiss Z., Selega.
KECSKEMÉT: Baserio 8, Sidiropoulos 2, Gebhardt N. 4, Tomanóczy 10, Argilagos 16, Fundora 14. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Palánkai-Omoshebi, Balla, Kasnyik, Kiss B. 4, Bogdán. Vezetőedző: Nagy József.
DEAC: Veres 3, Remete 3, Tóth A. 2, Coelho 11, Kiss I. 4, Fazekas 11. Csere: Bagics (liberó), Tar, Magyar, Nagy A., Imre 1. Vezetőedző: Fodor Antal.
MESTERMÉRLEG
Nagy József:
– A vártnál sokkal könnyebben sikerült győzelmet aratnunk. Készülünk a szombati megmérettetésre, ahol egy sokkal kiélezettebb mérkőzésre számítunk.
Fodor Antal: – A Kecskemét ma jó napot fogott ki, megérdemelten győzött. Debrecenben nagyobb küzdelemre szeretnénk kényszeríteni őket a hiányzóink ellenére is.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Kecskemét javára.

A 7. helyért, 1. mérkőzés:
Kistext SE–Dunaújvárosi KSE 1:3
(–22, 21, –18, –22)
Budapest, Riz Levente Sportközpont, zárt kapuk mögött. V: Soltész, Ujházi.
KISTEXT: De Bairros, Szabó M., Kalmár, Reffatti, Makarov, Óhidi. Csere: Lassu (liberó), Török R., Gönczi. Vezetőedző: Bunda Olivér.
DKSE: Farkas, Tóth K., Kecskeméti, Kisházi, Pavljuk, Farkas L. Csere: Sümegi (liberó), Juhász B., Hatvany, Winter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
MESTERMÉRLEG
Tomanóczy Tibor: – Örülök a győzelemnek! Az elején sikerült felvennünk a játék ritmusát, majd a második szett után újra magunkra találtunk. Bízom benne, hogy ez a ritmus és teljesítmény megmarad a további mérkőzésekre is. Az biztos, hogy ez a mai győzelem nem jelenti azt, hogy hátra dőlhetünk, mivel a Kistextben több rutinos játékos is van. Nem lesznek könnyűek a további mérkőzéseink, melyeken minimum olyan teljesítményt kell nyújtanunk, mint a Kecskemét ellen, vagy a mai találkozón.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Dunaújváros javára.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik