Női röpi Extraliga: simán nyert otthon a Szent Benedek RA

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.02.04. 19:31
null
Két háromszettes siker született pénteken
A Szent Benedek RA saját közönsége előtt 3:0-ra legyőzte a továbbra is nyeretlen DVTK-t a női röplabda Extraliga alapszakaszának pénteki játéknapján.

 

A Magyar Kupában döntős balatonfürediek szerb légiósai közül Milena Koprivicsa és Milka Sztijepics 15-15 pontot szerzett. Az SZBRA a harmadik helyen áll a bajnokságban.

Ezt követően a Kaposvár hazai pályán 3:0-ra legyőzte az MTK-t. A somogyiaknál a magyar válogatott ütő Szedmák Réka 16 pontig jutott.

RÖPLABDA
NŐI EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ

Szent Benedek RA–DVTK 3:0 (22, 12, 16)
Balatonfüred, 110 néző. V: Halász E., Horváth M.
SZBRA: Bleicher 1, Szavovics 4, Koprivica 15, Sztijepics 15, Kiss G. 12, Jimerson 7. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Lekics 5, Iosia, Vacsi. Vezetőedző: Dejan Desnica.
DVTK: Kuzelová 4, Sylejmani 12, Egri 4, Kiss E. 7, Kalmár, Baidiuk 6. Csere: Kundrák, Balogh E. (liberók), Godó 1, Sitku. Vezetőedző: Szabó Éva.
MESTERMÉRLEG
Dejan Desnica:
– Megnyertük a mérkőzést 3:0-ra és ez már a második bajnoki sikerünk volt idén, ami nagyon fontos. Kemény munkában vagyunk, az MTK-meccs után is keményen edzettünk, az igazi top formánktól éppen ezért még messze vagyunk. Nem volt szép játék, amit ma mutattunk, de a győzelemnek örülök.
Szabó Éva: – Az első szettben nagyon jól kezdtünk, összeszedett volt a csapat játéka. Ekkor sikerült nagy hátrányt ledolgoznunk, ám az utolsó két-három pontnál nem volt megfelelő a koncentráció. A második szettben teljesen leült a csapat játéka, ám a harmadik szettre sikerült összeszedni magunkat és újra elkezdtük a saját játékunkat játszani. Összességében egy nagyon kemény hét áll mögöttünk, így elégedett vagyok a lányokkal.

1. MCM-Diamant Kaposvár–TK Budapest 3:0 (23, 18, 13)
Kaposvár Aréna, 153 néző. V: Árpás, Bátkai-Katona.
KAPOSVÁR: Grbac 7, Matics 8, Wirth 5, Basnyakova 8, Szedmák 16, Lemmens 7. Csere: Szpin (liberó), Hegyi, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
MTK: Tettamanti, Boskó, Giommarini 12, Kilyénfalvi 10, Sziládi 8, Tatár 6. Csere: Szalai, Weidemann (liberók), Borsos 3. Vezetőedző: Leiszt Máté.
MESTERMÉRLEG
Vincent Lacombe:
– Mai mérkőzésen sikerült 3:0-ra győzedelmeskedni, ami fontos volt a csapat számára. Következő időszakban célunk, hogy a soron következő meccseket hasonlóan sikerrel vegyük.
Leiszt Máté:
– Annak ellenére, hogy több hiányzó játékossal érkeztünk a helyszínre, egyértelműen meg akartuk nyerni ezt a találkozót. Az első szettben kiválóan játszottunk és amikor megéreztük, hogy van esélyünk a meccsen teljesen szétestünk. A játék több elemében is teljesen leblokkoltunk, ebből pedig nem tudtunk kijönni a folytatásban. A kaposváriak azt játszották, amire készültünk, de mi nem tudtunk a saját hibáinkon felülkerekedni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik