K. Zs. 2021.12.14 20:06 Frissítve: 2021.12.15 01:56

Női röpi Challenge-kupa: 0:3 itthon is, kiesett a Kaposvár

A Kaposvár a hazai visszavágón 3:0-ra kikapott a magyar válogatott Szakmáry Grétát foglalkoztató török Aydin BBSK csapatától kedden, így búcsúzott a női röplabda Challenge-kupától. Ezzel egyetlen magyar klub, a Bajnokok Ligájában csoportkörös Fatum Nyíregyháza maradt versenyben a nemzetközi porondon – összegez a Magyar Távirati Iroda.

Tatjana Matics (Fotó: Somogyi Hírlap/Muzslay Péter – archív)

 

A somogyiak az első fordulóban az izraeli Maccabi Hadarát kettős győzelemmel búcsúztatták, a nyolcaddöntő első, múlt keddi, törökországi felvonásán azonban 3:0-s vereséget szenvedtek az esélyesebb Aydintól.

Vincent Lacombe vezetőedző amúgy is csak tízfős keretéből Wirth Annamária kisebb sérülése miatt nem játszhatott, így az eredetileg ütő Budai Viktória volt a belga Nathalie Lemmens mellett a másik center.

A visszavágó első játszmája a múlt heti mérkőzéshez hasonlóan alakult, ugyanis a törökök Szakmáry – aki először játszott magyar klubcsapat ellen külföldi együttes színeiben –, valamint az olasz Anna Nicoletti vezérletével 8:7-es hazai előny után ritmust váltottak, és sokkal hatékonyabb támadójátékuknak köszönhetően előnybe kerültek.

A második szettre összeszedte magát az utolsó szalmaszálba kapaszkodó Kaposvár, amely pontosabb támadásainak, valamint jó blokkjainak köszönhetően 15:14-nél még vezetett. 19:19 után sorozatban négy török pont következett, és úgy tűnt, elúszik a továbbjutás, de a somogyiak egy 4:0-s sorozattal ismét egalizáltak, majd játszmalabdát is hárítottak, de végül az Aydiné lett ez a játszma is.

A harmadik felvonásra a vendégek edzője, Alper Hamurcu több röplabdázójának – köztük Szakmárynak – pihenőt adott, ám a mérkőzés képén ez sem változtatott jelentősen: az egész összecsapáson ugyanabban a felállásban játszó kaposváriak érezhetően elfáradtak, miközben a törökök a változtatások ellenére is tudták tartani játékuk színvonalát, és ismét háromszettes győzelmet arattak.

A mezőny legjobbja a 13 pontos Nicoletti volt, az ezúttal is remekül játszó Szakmáry 12 pontig jutott, akárcsak a hazai együttesből az azeri Nikalina Basnakova.

Az Aydin a negyeddöntőben a román Lugoj és az osztrák SVS Sokol Post párharcának továbbjutójával találkozik, a visszavágót szerdán rendezik. Az első mérkőzésen a románok idegenben nyertek 3:0-ra.

NŐI RÖPLABDA CHALLENGE-KUPA
Nyolcaddöntő, visszavágó
1. MCM-Diamant Kaposvár–Aydin BBSK (török) 0:3 (–17, –26, –20)
Kaposvár, 250 néző. V: Kramar Sandl (horvát), Constantinides (ciprusi)
KAPOSVÁR: Szedmák 5, Lemmens 10, Grbac 3, Basnakova 12, Budai 4, Matics 10. Csere: Szpin (liberó), Honfi, Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
AYDIN BSK: Düzceler 2, Önal 9, Eroglu 10, Nicoletti 13, Szakmáry 12, Arici 6. Csere: Akarcesme (liberó), Kilic, Özkilicci 2, Öztürk 8, Eren 2. Vezetőedző: Alper Hamurcu.
MESTERMÉRLEG
Vincent Lacombe:
– Mindent megtettünk azért, hogy megnehezítsük ellenfelünk dolgát. Tudtuk, hogy ez a mérkőzés is nehéz lesz, de a második szettben nagyon közel álltunk a játszmagyőzelemhez. Ebből a párharcból is sokat tanultunk, a pozitívumokat igyekszünk felhasználni a Vasas elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján.
Alper Hamurcu: – Győzni jöttünk Kaposvárra, és a háromszettes siker mellett annak is örülök, hogy a harmadik játszmában a változtatások ellenére szinten tudtuk tartani a teljesítményünket.
Továbbjutott: az Aydin, kettős győzelemmel (6:0)

 

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.

2022.02.24 23:02:56

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Inkább dicsérjük a röplabdánknak nagy piros pontot szerző Vasast.

2022.02.18 00:12:43

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hihetetlenül hosszú pályafutás zárult le, amely – nem túlzás – a pokol tornácáról indult.

2021.11.21 14:19:25

Röplabda B. D. K.

A 23 éves sportolónőt egész egyszerűen imádja a kamera.

2021.11.10 09:27:11

Röplabda PAPP BÁLINT

A röplabdázó Inneh-Varga Elizabet csapata egyetlen légiósaként beletanulhat a vezérszerepbe.