Női röpi: Büszke vagyok a magyar csapatra! – Andreas Vollmer

SNEFF SZILÁRDSNEFF SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2023.03.31. 09:43
null
Andreas Vollmernek nehezen indult a munka a női válogatottal, de odaadó csapatot épített (Fotó: Földi Imre)
Csalódott Andreas Vollmer, amiért nem folytathatja a munkát a női röplabda-válogatottal, ugyanakkor úgy látja, sikerült olyan együttest építenie, amely sokkal nagyobb szívvel lépett pályára, mint azelőtt.

 

2023 szeptemberéig szólt Andreas Vollmer szerződése a női röplabda-válogatott élén, azonban a Magyar Röplabdaszövetség közös megegyezéssel felbontotta a megállapodást, és a jövőben az olasz Alessandro Chiappini vezeti az Eb-re kijutó nemzeti csapatot. Az 56 éves német tréner sajnálja, hogy nem folytathatja a tavaly elkezdett munkát.

„Nagyon szerettem a magyar válogatottal dolgozni, minden energiámat, időmet és motivációmat beletettem, hogy az elmúlt évben befektetett munkával az idén újabb sikereket érjünk el – kezdte lapunknak mondandóját Vollmer. – Érzelmileg nem könnyű most nekem, hiszen jó viszonyt alakítottam ki a játékosokkal, akikkel még az őszi-téli klubidényben is tartottam a kapcsolatot.”

A női nemzeti csapat tavaly a német kapitány irányításával az Arany Európa-ligában négy mérkőzést játszott, amelyből egyet megnyert, egyet elveszített Ukrajna ellen, kétszer pedig alulmaradt Romániával szemben, így lemaradt a sorozat négyes döntőjéről. Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában a második helyen végzett az ukránok mögött, miután mindkétszer kikapott tőlük, Portugália és Ciprus ellen viszont veretlen maradt. Noha kijutott az Eb-re, az ukránoktól elszenvedett kettős vereség és az Európa-liga-szereplés miatt nem volt maradéktalanul elégedett a szövetség.

Andreas Vollmer (Fotó: Kovács Péter)
Andreas Vollmer (Fotó: Kovács Péter)

„A kezdet nehéz volt, hiszen három, nagy csatákat megélt röplabdázó, Molcsányi Rita, Király-Tálas Zsuzsanna és Pallag Ágnes visszavonult a válogatottól. Emellett új, tehetséges játékosokat kellett beépíteni az együttesbe, akiknek a tavalyi Arany Európa-ligában, majd néhányuknak a nyár végi Európa-bajnoki selejtezőben több lehetőséget is adtam. A fő célom az volt, hogy új környezetben, megfelelő hozzáállással és ambícióval profi röplabdát játszó válogatottá váljunk. Ezt mindenki megértette, elfogadta, és ennek szellemében tette a dolgát, úgyhogy élveztem a közös munkát, és büszke vagyok a csapatra” – nyilatkozta a német szakember.

Andreas Vollmer elmondta lapunknak, sikerült olyan együttest építenie, amelyben a játékosok sokkal nagyobb odaadással léptek pályára, mint korábban. Sok sikert kívánt utódjának a munkához, egyúttal kifejtette, hogy mivel tavaly a stábjával már kialakított egy ütőképes csapatot, az idén nyáron már több idő juthat a játékosok fejlesztésére.

„Az Európa-liga-sorozatban a technikai, taktikai és fizikai fejlődésre, míg az Eb-selejtezőben a hatékonyságra és a csapatmunkára fektettük a hangsúlyt. Mindkettő sikeres volt, és bár a hiányzások és a személyi változások miatt nem mindig volt könnyű a munka, mindkét programot sikeresen megoldottuk. A pályán kívülről érkező visszajelzések is pozitívak voltak, azt látták, hogy a válogatott sokkal nagyobb szívvel játszott, mint az előző évben” – zárta gondolatait a tréner.

A hazai szövetség megkeresésünkre nem részletezte a kapitányváltás okait, azonban köszöni Andreas Vollmer munkáját, hogy kivezette a kontinenstornára a válogatottat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik