Videók: dagad a botrány! Mourinho súlyos vádakkal illeti a negyedik játékvezetőt

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.01. 14:44
null
José Mourinhót nem hagyja nyugodni a kedd esti eset (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az AS Roma kedden 2–1-re kikapott a tabella utolsó helyén álló Cremonesétől, amely több mint 9000 nap után nyert újra meccset a Serie A-ban. A mérkőzés nem csak erről marad emlékezetes, ugyanis a második félidő legelején, a 46. percben kiállították a rómaiak vezetőedzőjét, José Mourinhót, aki a szokásosnál is nagyobb ügyet csinált ebből, mutogatva a negyedik játékvezetőre.   


Csak a szokásos jelenet:
José Mourinhót kiállítja a játékvezető szövegelésért egy bajnoki mérkőzésen. Megtörtént már jó néhányszor, jó eséllyel lesz is rá még példa a jövőben, de ezúttal hevesebb indulatokat váltott ki a piros lap a portugál trénerből, mint korábban. Miért?

A portugál szakember elsősorban azt kifogásolja, ahogy a mérkőzés negyedik számú játékvezetője, Marco Serra bánt vele, ennek pedig hangot is adott a meccset követő sajtótájékoztatón:

„A meccs után odamentem tisztázni az ügyet a játékvezetővel, ő azonban úgy reagált, nekem kellene bocsánatot kérnem. Ezt követően megmondtam Marco Serra negyedik játékvezetőnek, lehetne benne annyi bátorság, hogy elmondja az igazat. Úgy tűnik, probléma van a memóriájával. Addig tisztelek valakit, ameddig engem is tisztelnek, ez a helyzet” – kezdte Mourinho, majd felvetette, jogi útra terelné a történteket.

„Tudnom kell, tehetünk-e ez ügyben jogi lépéseket. Az a helyzet, hogy nem elég őszinte Serra ahhoz, hogy elmondja, hogyan bánt velem, de jó lenne, ha nem csak én tudnám. Azzal a ténnyel már jobb, ha nem is foglalkozom, hogy Serra Torinóból származik, mi pedig vasárnap a Juventusszal játszunk...” – utalt a kiállítás szándékosságára Mourinho.

Forrás: gazzetta.it
Forrás: gazzetta.it

 

„Indulatos vagyok, de nem bolond. Nem mondtam olyat, amiért ilyen reakciót érdemeltem” – tette hozzá Mourinho, aki olyan felvételek után kutat, amelyeken látszik, milyen szavakat vágott hozzá a negyedik játékvezető.

A Gazzetta dello Sport több ízben is beszámolt az ügyről, s többen már tudni vélik, miket mondott Serra, de az biztosan elhangzott a szájából Mourinhónak címezve, hogy „Menjél haza, menjél haza!”

Az olasz bírói testület úgy döntött, kétmeccses eltiltással és egy 10 ezer eurós büntetéssel sújtja a portugál szakembert, amiért súlyos vádakkal illette a negyedik játékvezetőt, ugyanakkor az is biztos, hogy a meccs első számú bírója, Marco Piccinini és Marco Serra sem kap munkát a 25. fordulóban...

ÍME, A KIÁLLÍTÁS VIDEÓN

 

A NEGYEDIK JÁTÉKVEZETŐ MUTOGATOTT MOURINHÓNAK

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik