M. M.
2022.09.18 16:22 Frissítve: 2022.09.19 08:39

Serie A: tovább nő a feszültség Allegri és a Juventus között

A La Gazzetta dello Sport szerint egy Juventus által nem engedélyezett interjúban nyilatkozott Massimiliano Allegri. A játékosok kifogáskeresésként tekintettek az edző szavaira, a klub pedig megbüntetheti Allegrit, mivel állítólag nem tudtak az interjúról.

 

Allegri nyilatkozata nem tetszett a Juve játékosainak (Fotó: AFP)

A Corriere della Serra lehozott egy interjút Massimiliano Allegrivel, amely nagy port kavart a Juvén belül.

Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagyunk, és sokszor megkérdezem magamtól, hogy mit hibáztam. Az elképzeléseinkben egy Rabiot, Paredes, Pogba középpálya szerepelt Locatellivel együtt, Di María és Chiesa a széleken, Vlahovic elöl. A jelenlegi Juve »virtuális«.”

A Juventus két forduló után nullapontos a Bajnokok Ligája H-csoportjában, a Serie A-ban pedig csak két mérkőzést sikerült megnyerni hat találkozóból, míg a játék minősége gyengébb, mint bármikor Allegri első torinói időszaka alatt.

Januártól már számíthatunk Pogbára és Di Maríára. Elégedettek vagyunk az igazolásainkkal, csak nincsenek ezek a játékosok a pályán. Vegyünk ki öt kezdőt az Interből és a Milanból, s nézzük meg, hol állnának!”

Allegri szavaival lehetne szimpatizálni, ha nem két sérülékeny, karrierjük csúcsán túllévő futballistát igazoltak volna le. Pogba 36 meccset hagyott ki sérülések miatt az utolsó két manchesteri évében, Di María pedig 34 éves, és a PSG találkozóinak kevesebb mint a felén kezdett csak (22-szer volt kezdő az 50 tétmérkőzéséből).

A La Gazzetta dello Sport szerint az öltözőben nem fogadták pozitívan Allegri szavait, és mivel a klub nem tudott erről az interjúról, pénzbüntetést kaphat a szakvezető. Allegri szerint nem tudta, hogy a szavai nyilvánosságot fognak látni, azt hitte, hogy csak egy magánbeszélgetésen vett részt a Corriere újságírójával.

FRISSÍTÉS

A Juventus a forduló előtt még nyeretlen Monzától is vereséget szenvedett. Ángel Di Maríát kiállították a 40. percben.

OLASZ SERIE A
7. FORDULÓ

Monza–Juventus 1–0 (Gytkjaer 74.)

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.