Serie A: megegyeztek a klubok, Lukaku a Romában folytatja – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.28. 21:36
null
A jelek szerint véget ér a Lukaku-saga (Fotó: Getty Images)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Romában folytatja pályafutását Romelu Lukaku – írja a Corriere dello Sport. A 30 éves belga labdarúgót a fővárosi klub kölcsönszerződés keretén belül szerezte meg a Chelsea-től.

Az olasz sportnapilap információi szerint – amit Fabrizio Romano transzferguru is megerősített – a klubok megegyeztek egymással a transzferről: a „farkasok” ötmillió eurót, plusz bónuszokat fizetnek Lukaku kölcsönvételéért, s a kontraktusban nem lesz kötelező kivásárlási záradék.

A Gazzetta dello Sport szerint a 30 esztendős belga csatár – úgy a rómaiak, mint a Chelsea kérésére – beleegyezett fizetése csökkentésébe, így az olasz fővárosban töltendő idényért cserébe 7.5 millió euró üti a markát a korábbi szezononkénti 10.9 millió helyett – a pénzügyi fair play miatt ez volt a legnagyobb összeg, amit a Roma megengedhetett magának.

Romelu Lukaku várhatóan kedden érkezik meg Rómába a klubot birtokló Friedkin család különgépén – korábban José Mourinho, Tammy Abraham és Paulo Dybala is ilyen módon érkezett meg az olasz fővárosba –, majd aláírja szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik