P. K. 2022.05.22 22:23 Frissítve: 2022.05.23 00:09

Milan: Pioli szerint ezért érdemelték meg jobban a scudettót

Az AC Milan vezetőedzője, Stefano Pioli szerint csapata azért érdemelte meg jobban a bajnoki címet a címvédő Internél, mert kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott. Pioli dicsérte a klub igazgatóit, Paolo Maldinit és Ricky Massarát is.

A győztes hadvezér, Stefano Pioli a magasban – aranyéremmel a nyakában (Fotó: AFP)

 


 
A Milan simán nyert – 11 év után újra bajnok
Videó: Ibra pezsgőzve, szivarral a szájában vonult be az aranyért

„Boldog vagyok a játékosaim, magam, a stábom, a klub, az igazgatók és a fantasztikus szurkolók miatt. A teljes Milan-család miatt, amely megérdemelte a scudettót – nyilatkozta a DAZN-nek a Milan vezetőedzője, Stefano Pioli, miután csapata a Sassuolo 3–0-s legyőzésével olasz bajnok lett. – Mindig is hittünk benne.”

A szakvezető arra a kérdésere is válaszolt, miért érdemelték meg jobban a bajnoki címet, mit a második helyen végző Inter.

„Következetesebbek voltunk. Ha eljutsz a bajnoki címig, az azt jelenti, hogy folyamatosan jó teljesítményre vagy képes. Nem szeretem ezt emlegetni, de a Spezia elleni januári meccs óta nem veszítettünk a bajnokságban – akkor sem kellett volna. A játékosaink mentalitása, elhivatottsága figyelemre méltó volt, sohasem adtak fel egyetlen meccset sem, fantasztikusak voltak. Nem voltak ritmusbeli, intenzitásbeli problémák, még azoknál sem, akik kevesebbet játszottak.”

„Megérdemeltük, mert kiegyensúlyozottabbak voltunk, mert kulcsmeccseket tudtunk megnyerni – folytatta Pioli, aki a klub igazgatóira, Paolo Maldinire és Ricky Massarára is utalt. – Erős csapatom van, két kivételes igazgatóval. Ha ezt a szintet eléred, akkor az azt jelenti, hogy mindenki a tőle telhető maximumot nyújtotta.”

„A stábommal együtt jól éreztük magukat a játékosokkal, minden egyes meccsre igyekeztünk úgy felkészülni, hogy megtaláljuk a számunkra legjobb megoldásokat. Mindannyian élvezzük, amit csinálunk, és ez a legfontosabb. Mindig is megvolt a világos elképzelésünk, hogyan tudunk jobbak lenni, mint az előző idényben voltunk. A vezetők fiatal és idősebb játékosok nyerő keverékét hozták létre, akikkel győztes mentalitást építettünk. Bátrak voltunk, főleg védekezésben, sokszor vadállatként viselkedtünk, amikor az ellenfélnél volt a labda, és ennek meglett a jutalma, sok meccsen nem kaptunk gólt.”

Pioli hangsúlyozta, az volt a célja, hogy fejlessze a játékosait, de ez nem sikerülhetett volna, ha nem szerződtetnek tehetséges labdarúgókat, akiket lehet tanítani. Kérdésre válaszolva még az egyik játékosát, Theo Hernandezt méltatta, majd Paolo Maldini átadta a neki ítélt, Év edzője-díjat.

Az Év legértékesebb játékosa, vagyis az idény MVP díját a Milan portugál támadója, Rafael Leao kapta.

A 19. BAJNOKI CÍMÉT NYERTE MEG A MILAN

 

 

MILÁNÓ ÜNNEPEL

 

 

 

2022.07.03 14:44:55

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Maldini viszonylag keveset költhet, Zijes és Origi mellett párizsi különítmény jöhet. De ki nyeri meg a Derby d'Dybalát?

2022.06.29 14:06:08

Olasz labdarúgás NAGY ZSOLT

„A jövőmet egyértelműen Rómában képzelem el, és a pápa kérésére sem illik nemet mondani.”

2022.06.19 08:43:57

Olasz labdarúgás NAGY ZSOLT

A legtöbb gólt szerezte a topligákban szereplő angol támadók közül a 2021–2022-es idényben.

2022.06.01 23:04:32

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. A Nemzeti Sport a homályos évek során akkor szentelt bővebb figyelmet a csapatnak, amikor a fogadási csalások dagadó botránya közepette fókuszba került egy 2010-es Cremonese–Paganese harmadosztályú bajnoki, amelyen a játékosok furcsán szédelegve, lelassulva mozogtak.

2022.05.24 22:36:49

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hogy mégis sikerült, az nem az anyagiaknak köszönhető, hiszen a Juventus és az Internazionale lehetőségei még mindig jobbak voltak, és erősebb a keretük. A Milan sikeréhez mindenekelőtt jó döntések kellettek, nemcsak a vezetőedző, hanem a játékosok kiválasztásában is.