nemzetisport.hu 2018.10.11 18:37 Frissítve: 2018.10.11 18:38

Mi van a Serie B és a Serie C között? Adorján Krisztián csapata!

Szokatlan helyzetbe került az Adorján Krisztiánt is foglalkoztató Virtus Entella labdarúgóklub. Az észak-olaszországi együttes szeptember 17. óta nem játszott tétmérkőzést, hetek óta várja, hogy az illetékesek eldöntsék, a Serie B-ben vagy a Serie C-ben kell szerepelnie, s október végéig még biztosan nem lesz határozat az ügyben. Eközben pedig Antonio Cassano edzésbe állt a Virtusban…

A Virtus edzés közben Cassanóval (balra) és Adorjánnal (24-esben) (Fotó: Virtus Entella)

 

Az 1914-ben alapított Virtus Entella a 2017–2018-as idényben kiesett az olasz másodosztályból, mivel a bennmaradásért vívott párharcban nem bírt az Ascolival.

Csakhogy az Avellino, Bari, Cesena hármas nem indulhatott a Serie B-ben, így 22 helyett csupán 19 csapattal rajtolt el a bajnokság.

 
Adorján Krisztián a Serie C-be igazolt – hivatalos

A Virtus és több másik klub jelezte, igényt tartana a kiadó helyekre, ám a szakszervezet nem töltötte fel a ligát.

Ráadásul a negyedosztályba visszasorolt Cesenát 15 pontos pontlevonással sújtotta az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC). Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) pedig közbeszólt, álláspontja szerint a Cesena pontlevonását az előző idényre kell érteni, nem a 2018–2019-esre, a Virtusnak így a Serie B-ben a helye.

Csakhogy a FIGC szerint az olimpiai bizottságnak nincs beleszólása az ügybe, így az eset a helyi bíróság elé került, amelynek kedden kellett volna döntést hoznia, ám a tárgyaláson jelezte, legkorábban október 23-án lesz határozat.

„Néhány napja beszéltem a fiammal, várják a szövevényes ügyben a bírói döntést, amely talán október közepén valamikor megszületik – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Adorján Gábor, Krisztián édesapja. – Azt mondta, a csapat nagyon nehezen viseli, hogy egy hónapja nem játszott tétmérkőzést. Most folyamatosan edzenek a játékosok, de edzőmeccset sem lehet lekötni, hiszen kivel. Abban bíznak, hogy a keret nagyon nagy létszámú, és bírni fogják majd a szerda-szombat ritmust, hogy utolérjék mérkőzésszámban a többieket.”

A Virtus Entella a mostani szezonban az Olasz Kupában két kört sikerrel vett, a decemberi, negyedik fordulóban pedig az élvonalbeli Genoa vendége lesz. A Serie C első fordulójában, szeptember 17-én 3–1-re nyert a Gozzano vendégeként (Adorján Krisztiánnal a kispadon), azóta viszont nem játszott tétmérkőzést.

A játékosok számára nem könnyű a helyzet. Elmondásuk szerint mindennap két edzésen vesznek részt, hiszen ha eldől, melyik bajnokságban kell folytatniuk, rengeteg mérkőzést kell bepótolniuk, azaz várhatóan jó ideig hetente két találkozót kell majd lejátszaniuk.

Ezzel együtt a fizetésekkel sincs minden rendben, a szerződések értelmében nem mindegy, melyik osztályba sorolják be végül a csapatot. Viszont amíg nincsenek tétmérkőzések, a játékosok többsége csupán a Serie C-ben jellemző alapfizetést kapja meg.

Jó hír lehet viszont a szurkolók számára, hogy a korábban a Romában, a Real Madridban, a Sampdoriában, a Milanban és az Internazionaléban is megforduló Antonio Cassano edzésbe állt a Virtusnál. Sőt, a 36 éves korábbi válogatott csatár szerdán pályára lépett a Rivarolese elleni felkészülési meccsen, és húsz perc alatt három gólpasszt osztott ki.

Virtus Entella on Twitter

Pochi minuti all'ingresso in campo di #Cassano! https://t.co/emxhrIgio2
Hogy tétmérkőzésen is megmutathatja-e magát Cassano, az egyelőre kérdéses, hiszen még nincs aláírt szerződése. Ahogy az is rejtély, mikor lesz legközelebb tétmeccse a Virtusnak...
2021.09.09 10:48:20

Olasz labdarúgás NAGY ZSOLT

Jorginho elképesztő kitartásának köszönhetően minden színtéren az európai futball csúcsára ért.

2021.09.01 22:18:59

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Az Atalanta, a Genoa és a Torino is ügyeskedett az utolsó órákban, nem gyengült az Inter és a Nápoly.

2021.08.16 13:34:24

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Nem kamu a kínai tulajdonos költségcsökkentési akcióterve. Ki lesz a következő távozó?

2021.08.13 07:13:51

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Gianluigi Donnarumma ősei nyomában: íme, a világhírű olasz kapusiskola felejthetetlen alakjai.