HIRDETÉS
HIRDETÉS
SZ. E. M. 2018.09.20 09:36 Frissítve: 2018.09.21 12:48

Serie B: felülbírálta magát a bíróság, továbbra is káosz van

Továbbra is bizonytalan az olasz Serie B helyzete. Egyrészt nem lehet tudni, hogy 19 vagy 22 csapat indul, és azt sem, hogy mikor. Egy regionális bíróság a saját ítéletét bírálta felül, miközben a három megüresedett helyre öt együttes pályázik. A helyzet természetesen a harmadosztályra is hatással van.

HIRDETÉS

 

Kedden mi is beszámoltunk róla, hogy egy regionális bíróság döntése alapján fel kell függeszteni az olasz labdarúgás másodosztályának küzdelmeit, mert miután a Bari és a Cesena csődbe ment, az Avellino pedig pénzügyi problémák miatt nem kapott licencet, az illetékesek úgy döntöttek, nem töltik fel a megüresedő helyeket, és a megszokott huszonkét együttes helyett tizenkilenccel kezdik el a szezont (így fordulónként egy csapat pihen). Ez ellen a döntés ellen a másodosztályból kieső Novara, Pro Vercelli és Ternana, illetve a harmadosztályból csaknem feljutó Catania és Siena is fellebbezett, s a bíróság határozata után az Olasz Olimpiai Bizottság egyik vezetője azt mondta, felfüggesztik a bajnokságot.

Csakhogy a liga kiadott egy közleményt, amelyben cáfolta ezt, mondván, többek között „milliók szeretnék a folytatást”.

Volt egy olyan verzió, hogy pénteken döntik el, tizenkilenc vagy huszonkét csapattal folytatódjon-e a Serie B, és ha az utóbbi mellett határoznak, jövő hétfőn derül ki, melyik gárdákkal töltik fel a bajnokságot.

Szerdán azonban a keddi döntést meghozó regionális bíróság saját korábbi véleményét felülbírálva úgy határozott, mégis tizenkilenc együttessel kell folytatni!

Az érintett klubok ugyanakkor még mindig nem adták fel a reményt, és bíznak benne, hogy más szerveken keresztül a fehérasztal mellett kihasználhatják a feljutást.

A kaotikus helyzet a Serie C-re is hatással van, a zűrzavar miatt a harmadosztály (amelyben négy klub, a Fidelis Andria, a Modena, a Reggiana és a Vicenza is csődbe ment) rajtja jelentősen csúszott, három csoportjában csak egy csonka fordulót játszottak le az elmúlt napokban.

Egy biztos: a másodosztályba igyekvő öt csapat helyzete továbbra is bizonytalan.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.07 19:54:02

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Megfizetett az Inter a kihagyott ziccerekért, a címvédő Mandzukic találatával győzött odahaza.

2018.12.04 00:28:03

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Megtehette volna, hogy elmegy a Real Madridba, hogy minimum kétszer annyit keressen, mint a Romában, de neki első volt a klub. Megmondta, az összes barátnőjét megcsalta, a Romát soha.

2018.11.11 20:20:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az argentin büntetőt rontott, és kiállíttatta magát, a torinóiak Mandzukic és Ronaldo találatával nyertek.

2018.11.10 10:35:40

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Berlusconi a moziban: a Silvio és a többiek az öntörvényű exminiszterelnök és volt Milan-vezér világáról rántja le a leplet.

2018.10.21 20:11:24

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A Milan mumusa a 92. percben döntötte el a rangadót, amelyen főleg az első félidő hozott élvezetes játékot.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS