HIRDETÉS
HIRDETÉS
SZ. E. M. 2018.09.20 09:36 Frissítve: 2018.09.21 12:48

Serie B: felülbírálta magát a bíróság, továbbra is káosz van

Továbbra is bizonytalan az olasz Serie B helyzete. Egyrészt nem lehet tudni, hogy 19 vagy 22 csapat indul, és azt sem, hogy mikor. Egy regionális bíróság a saját ítéletét bírálta felül, miközben a három megüresedett helyre öt együttes pályázik. A helyzet természetesen a harmadosztályra is hatással van.

HIRDETÉS

 

Kedden mi is beszámoltunk róla, hogy egy regionális bíróság döntése alapján fel kell függeszteni az olasz labdarúgás másodosztályának küzdelmeit, mert miután a Bari és a Cesena csődbe ment, az Avellino pedig pénzügyi problémák miatt nem kapott licencet, az illetékesek úgy döntöttek, nem töltik fel a megüresedő helyeket, és a megszokott huszonkét együttes helyett tizenkilenccel kezdik el a szezont (így fordulónként egy csapat pihen). Ez ellen a döntés ellen a másodosztályból kieső Novara, Pro Vercelli és Ternana, illetve a harmadosztályból csaknem feljutó Catania és Siena is fellebbezett, s a bíróság határozata után az Olasz Olimpiai Bizottság egyik vezetője azt mondta, felfüggesztik a bajnokságot.

Csakhogy a liga kiadott egy közleményt, amelyben cáfolta ezt, mondván, többek között „milliók szeretnék a folytatást”.

Volt egy olyan verzió, hogy pénteken döntik el, tizenkilenc vagy huszonkét csapattal folytatódjon-e a Serie B, és ha az utóbbi mellett határoznak, jövő hétfőn derül ki, melyik gárdákkal töltik fel a bajnokságot.

Szerdán azonban a keddi döntést meghozó regionális bíróság saját korábbi véleményét felülbírálva úgy határozott, mégis tizenkilenc együttessel kell folytatni!

Az érintett klubok ugyanakkor még mindig nem adták fel a reményt, és bíznak benne, hogy más szerveken keresztül a fehérasztal mellett kihasználhatják a feljutást.

A kaotikus helyzet a Serie C-re is hatással van, a zűrzavar miatt a harmadosztály (amelyben négy klub, a Fidelis Andria, a Modena, a Reggiana és a Vicenza is csődbe ment) rajtja jelentősen csúszott, három csoportjában csak egy csonka fordulót játszottak le az elmúlt napokban.

Egy biztos: a másodosztályba igyekvő öt csapat helyzete továbbra is bizonytalan.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.21 20:11:24

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A Milan mumusa a 92. percben döntötte el a rangadót, amelyen főleg az első félidő hozott élvezetes játékot.

2018.10.11 10:43:59

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az olasz Virtus Entella három hete nem játszhatott tétmeccset. Pedig már Cassano is edzésbe állt…

2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

2018.08.31 19:21:22

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Remekül kezdtek a milánóiak, de az egyenlítés után lefagyott a Gattuso-gépezet, ám a végén Cutrone...

2018.08.28 16:34:07

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Szuper kezdő, fillérekből? Ilyen a mesében sincs már, de viszonylag olcsón lehet építeni egy ütős 11-et.

HIRDETÉS
HIRDETÉS