Serie B: felülbírálta magát a bíróság, továbbra is káosz van

SZ. E. M.SZ. E. M.
Vágólapra másolva!
2018.09.20. 09:36
Címkék
Továbbra is bizonytalan az olasz Serie B helyzete. Egyrészt nem lehet tudni, hogy 19 vagy 22 csapat indul, és azt sem, hogy mikor. Egy regionális bíróság a saját ítéletét bírálta felül, miközben a három megüresedett helyre öt együttes pályázik. A helyzet természetesen a harmadosztályra is hatással van.

Kedden mi is beszámoltunk róla, hogy egy regionális bíróság döntése alapján fel kell függeszteni az olasz labdarúgás másodosztályának küzdelmeit, mert miután a Bari és a Cesena csődbe ment, az Avellino pedig pénzügyi problémák miatt nem kapott licencet, az illetékesek úgy döntöttek, nem töltik fel a megüresedő helyeket, és a megszokott huszonkét együttes helyett tizenkilenccel kezdik el a szezont (így fordulónként egy csapat pihen). Ez ellen a döntés ellen a másodosztályból kieső Novara, Pro Vercelli és Ternana, illetve a harmadosztályból csaknem feljutó Catania és Siena is fellebbezett, s a bíróság határozata után az Olasz Olimpiai Bizottság egyik vezetője azt mondta, felfüggesztik a bajnokságot. Kedden mi is beszámoltunk róla, hogy egy regionális bíróság döntése alapján fel kell függeszteni az olasz labdarúgás másodosztályának küzdelmeit, mert miután a Bari és a Cesena csődbe ment, az Avellino pedig pénzügyi problémák miatt nem kapott licencet, az illetékesek úgy döntöttek, nem töltik fel a megüresedő helyeket, és a megszokott huszonkét együttes helyett tizenkilenccel kezdik el a szezont (így fordulónként egy csapat pihen). Ez ellen a döntés ellen a másodosztályból kieső Novara, Pro Vercelli és Ternana, illetve a harmadosztályból csaknem feljutó Catania és Siena is fellebbezett, s a bíróság határozata után az Olasz Olimpiai Bizottság egyik vezetője azt mondta, felfüggesztik a bajnokságot.

Csakhogy a liga kiadott egy közleményt, amelyben cáfolta ezt, mondván, többek között „milliók szeretnék a folytatást”.

Volt egy olyan verzió, hogy pénteken döntik el, tizenkilenc vagy huszonkét csapattal folytatódjon-e a Serie B, és ha az utóbbi mellett határoznak, jövő hétfőn derül ki, melyik gárdákkal töltik fel a bajnokságot.

Szerdán azonban a keddi döntést meghozó regionális bíróság saját korábbi véleményét felülbírálva úgy határozott, mégis tizenkilenc együttessel kell folytatni!

Az érintett klubok ugyanakkor még mindig nem adták fel a reményt, és bíznak benne, hogy más szerveken keresztül a fehérasztal mellett kihasználhatják a feljutást.

A kaotikus helyzet a Serie C-re is hatással van, a zűrzavar miatt a harmadosztály (amelyben négy klub, a Fidelis Andria, a Modena, a Reggiana és a Vicenza is csődbe ment) rajtja jelentősen csúszott, három csoportjában csak egy csonka fordulót játszottak le az elmúlt napokban.

Egy biztos: a másodosztályba igyekvő öt csapat helyzete továbbra is bizonytalan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik