Fogadási csalás: a harmadik ligába száműzték a Cataniát

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2015.08.20. 12:11
Folytatódik a fogadási csalások utáni nyomozás Olaszországban: a legújabb fejlemények szerint a legutóbbi szezonban a Serie B-ben szereplő Cataniát a harmadik ligába (Lega Pro) száműzte a bíróság, ráadásul a szicíliai együttes 12 pontos hátránnyal kezdi a szezont. 

A Catania elnöke, Antonio Pulvirenti elismerte, hogy 100 ezer eurót fizetett bizonyos mérkőzések eredményének befolyásolásáért. A bíróság megkezdte a nyomozást, és csütörtökön reggel elküldte az ítéletet a „Goal Trains” ügyben: a Catania a Lega Próban kezdi meg a szezont, ráadásul 12 pontos levonással. Pulvirentit és a Catania korábbi ügyvezetőjét, Pablo Cosentinót kitiltották az összes stadionból és a futballeseményekről.

Az ügy részeként a Serie B-be való feljutást kiharcoló Teramót és a Savonát a negyedosztályba (Serie D) száműzték.

Pulvirenti egy korábbi bírósági meghallgatáson mondta el, hogy az áprilisi Varese, Trapani, Latina, Ternana ellen megnyert, illetve a május 2-án játszott Livorno elleni, döntetlennel zárult mérkőzéseket vásárolta meg. Azt ugyanakkor tagadta, hogy fogadott volna ezekre a találkozókra. Mint mondta, csak annyi volt a célja, hogy csapata ne essen ki a másodosztályból.

A Catania márciusban és áprilisban öt mérkőzést nyert meg sorozatban, ezzel – két ponttal megelőzve a kieső helyeken végző csapatokat – elvileg kiharcolta a 15., még bennmaradást jelentő pozíciót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik