Serie A: Marco Rossi a Napoli kispadjára ülhet? A szövetségi kapitány válaszolt!

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.27. 16:41
null
Marco Rossi a Napoli vezetőedzője lehet? (Fotó: Szabó Miklós)
Érdekes pletyka kering az olasz sajtóban. Az ultimecalcionapoli.it arról ír, hogy akár labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya, Marco Rossi is válthatja nyáron az olasz bajnok Napoli kispadján Walter Mazzarrit. A hírre maga Rossi is reagált.

 

A nyáron az olasz bajnoki címet követően búcsúzó Luciano Spallettit Rudi Garcia váltotta a vezetőedzői poszton, ám az idénykezdet nem úgy sikerült a Napolinak, ahogyan azt várták tőle, így a vezetőség néhány héttel ezelőtt menesztette a francia szakembert. A helyére az a Walter Mazzarri érkezett, aki 2009 és 2013 között már irányította a nápolyiakat, egészen az Olasz Kupa-győzelemig jutott velük. A szakember az idény végéig szóló kontraktust írt alá, s noha a hét végén az Atalanta ellen győzelemmel kezdett, sokan biztosra veszik, hogy nem hosszabbítanak vele szerződést – a témával az ultimecalcionapoli.it is foglalkozott, amely leszögezi, Mazzari feltehetően mindent megtesz a hosszabbítás érdekében.

Mindemellett kiemeli, ha ez mégsem sikerül, utódjaként a legnagyobb esélyesek között tartják számon Antonio Contét, illetve egy olyan olasz szakembert, aki külföldön „Csodákat visz véghez, 2018 júniusa óta olyan válogatottat vezet, amely azóta – az ő munkájának is köszönhetően – egyre csak fejlődik.”

Természetesen a mi válogatottunk szövetségi kapitányára, Marco Rossira céloztak. A portál felsorolja, mi mindent ért el a szakember a nemzeti együttesünkkel, megemlítve a 2021-es Eb-teljesítményünket a halálcsoportban, az Anglia ellen elért 4–0-s győzelmünket, a Nemzetek Ligája A-divíziójában megszerzett csoport második helyet, illetve azt, hogy a jövő évi Európa-bajnokságra csoportelsőként jutottunk ki.

A honlap megemlíti, a magyar válogatott noha távol áll az ötvenes és hatvanas évekbeli dicsőségétől, már tiszteletet harcolt ki magának a világ futballjában.

Mazzari helyére tehát az Európa-bajnokság után ülhetne le a kiszemelt. A Kiss Kiss Radio interjút készített Marco Rossival, amelyben szóba került a nápolyi pletyka is: „Mindenki szeretne a Napoli edzője lenni. Ez nagyszerű hely, a csapatot mindig arra készítik fel, hogy képes legyen a legmagasabb szinten harcolni. Ami engem illet, álom lenne, de nem hiszem, hogy megvalósítható” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik