Ökölvívás: újabb két éremesély a belgrádi Eb-ringben

L. P. I.L. P. I.
Vágólapra másolva!
2024.04.22. 10:21
Kovács Richárd
Az egyaránt nagyszerűen bokszoló Kovács Richárd és az újonc Buza Rafael is szorítóba lép az elődöntőért az ökölvívó Európa-bajnokságon.

Az utolsó három magyar férfi ökölvívó is bemutatkozott a belgrádi ringben. Veres Roland (57 kg) a török Meh­methan Cinar ellen kezdett, ám ezen a napon nem érvényesültek az előző Eb-n bronzérmes magyar pehelysúlyú fiú távoli ütései, a második menetben némileg érthetetlenül fogásért meg is intették, és innentől nem volt vita, pontozással a török lépett a nyolc közé.

Az újonc Buza Rafael (67 kg) is bemutatkozott Belgrádban testvére, a 71 kilós Rómeó után, mégpedig a horvát Leon Maloic ellen, és fantasztikusan bátor, kőkemény produkcióval lépett a nyolc közé. Már az első menetben számoltatott ellenfelére, a második elején pedig újra megfogta a horvátot, a mérkőzésvezető be is szüntette a találkozót. Csak szuperlatívuszokban írhatunk az olimpiai kvótás Kovács Richárdról (63.5 kg) is, aki régi nagy riválisával, az örmény Narek Hovhanniszjannal csapott össze, végig dominált, nagy iramú, eseménydús meccsen egyhangú pontozással jutott be a negyeddöntőbe – ez egyszersmind azt is jelenti, hogy hét magyar bunyós már biztosan éremért bokszolhat Belgrádban!

Hétfőn kezdenek a nők is, méghozzá hatan. Mezei Petra (50 kg) a szerb Nina Radovanovics, Lakotár Hanna (54 kg) az örmény Lilit Dallakjan, Dobos Rebeka (60 kg) az azeri Mahsati Hamzayeva, Cifra Diána (63 kg) a svájci Anna Julia Jenni, a párizsi induló Hámori Luca (66 kg) a belga Oshin Derieuw, Nakota Veronika (75 kg) pedig a lengyel Oliwia Toborek ellen lép szorítóba.

45. EURÓPA-BAJNOKSÁG, BELGRÁD
FÉRFIAK
Nyolcaddöntő
57 kg: Cinar (török)–Veres Roland p. gy.
63.5 kg: Kovács Richárd–Hovhanniszjan (örmény) p. gy.
67 kg: Buza Rafael–Maloic (horvát) d. f. gy. a 2. m-ben

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik