Ökölvívás: Csóka Nándor kiesett a belgrádi vb-n

Vágólapra másolva!
2021.10.29. 13:56
null
Csóka Nándor kikapott a pénteki mérkőzésén (Fotó: Török Attila, archív)
Két magyar ökölvívó került be a pénteki programba a belgrádi világbajnokságon. Csóka Nándor pontozásos vereséget szenvedett az 54 kilogrammosok között, Veres Roland este száll ringbe a 60 kilósoknál.

Elsőként a miskolci Csóka Nándor mutatkozott be a belgrádi Stark Arena közönségének a nála egy fejjel kisebb barbadosi Jabali Breedy ellen. Csóka iskolázottabb bunyós, mint ellenfele, aki azonban végigrohamozta a meccset, inkább nem talált, mint igen, ám ütött annyit, hogy a pontozók közül négy is egyértelműen őt látta jobbnak. A meglehetősen indiszponált Csóka csak a német bíró neki kedvező döntésével vigasztalódhatott volna, ha ez számítana.

A péntek esti programban az ötszörös kick-box világbajnok Veres Roland (60 kg, Halker-Király team) tehet újabb lépést az érem felé, ehhez valamivel 20 óra után a tádzsik Abdurahmon Jokubovot kellene legyőznie.

Szombaton igazi nagyüzem vár a mieinkre, hiszen a 16 közé jutásért hárman is kesztyűt húznak. Mester Soma (75 kg, Hell Fight) este az azeri Mirsarif Kazimzade, Kovács Pál (80 kg, Bp. Honvéd) pedig délután a lengyel Daniel Adamiec ellen lép ringbe, és végre bemutatkozik a 63.5 kilós nyíregyházi Kovács Richárd is, akire az esti programban a mexikói César Moráles vár.

FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD

A 16 közé jutásért. 54 kg: Breedy (barbadosi)–Csóka Nándor p. gy. (4:1)

Később – a 16 közé jutásért. 60 kg: Veres Roland–Jokubov (tádzsik)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik