Ökölvívás: Csóka Nándor és Veres Roland is vereséget szenvedett a vb-n

L. P. I.L. P. I.
Vágólapra másolva!
2021.10.29. 20:43
null
Csóka Nándor is búcsúzott (Fotó: Török Attila – archív)
Kettővel megint kevesebben lettünk – Csóka Nándor és Veres Roland is vereséget szenvedett a belgrádi férfi ökölvívó-világbajnokságon.

Tíz „kicsi” magyar ökölvívóból négy maradt péntek estére Belgrádban. Egyik bunyósunknak sem sikerült ugyanis a világbajnokság ötödik napján kiharcolnia a 16 közé jutást. Elsőként a miskolci Csóka Nándor mutatkozott be a belgrádi Stark Arena közönségének a nála egy fejjel kisebb barbadosi Jabali Breedy ellen. Csóka iskolázottabb bunyós, mint az ellenfele, aki azonban végigrohamozta a meccset, inkább nem talált, mint igen, ám ütött annyit, hogy a pontozók közül négy is egyértelműen őt látta jobbnak – a meglehetősen indiszponált Csóka csak a német bíró neki kedvező döntésével vigasztalódhatott volna, ha ez számítana.

Az esti programban az ötszörös kick-box világbajnok Veres Roland tehetett volna újabb lépést az érem felé a tádzsik Abdurahmon Jokubov ellen. Itt jóval nagyobb volt az esély, sőt, ha egy kicsivel lágyabb szívűek a pontozók, a szemre is tetszetős mozgású Verest hozták volna ki. Talán ha a finis jobban sikerül, így viszont a létező legszűkebb vereség azt jelenti, hogy a Halker-Király Team 60 kilósa a 32 között elbúcsúzott, az a pontozó pedig számoljon el a lelkiismeretével, aki mindhárom menetben a tádzsikot látta jobbnak...

Szombaton igazi nagyüzem vár a mieinkre, hiszen a 16 közé jutásért hárman is kesztyűt húznak. Mester Soma (75 kg, Hell Fight) este az azeri Mirsharif Kazimzade, Kovács Pál (80 kg, Bp. Honvéd) pedig délután a lengyel Daniel Adamiec ellen lép ringbe, és végre bemutatkozik a 63.5 kilós nyíregyházi Kovács Richárd is, akire az esti programban a mexikói César Morales vár.

FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD
A 16 közé jutásért

54 kg: Breedy (barbadosi)–Csóka Nándor p. gy. (4:1)
60 kg: Jokubov (tádzsik)–Veres Roland p. gy. (3:2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik