Csagajev szemére vetik a Valujev elleni meccs elhalasztását

Vágólapra másolva!
2008.05.08. 14:25
Május 31-éről július 5-ére halasztották az üzbég Ruszlan Csagajev és az orosz Nyikolaj Valujev nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzését a Bokszvilágszövetség (WBA) övéért, lévén Csagajev megbetegedett. (Az első összecsapásukat tavaly áprilisban, Stuttgartban Csagajev nyerte pontozással.)
A következő Csagajev-Valujev összecsapásra még várni kell
Fotó: Action Images
A következő Csagajev-Valujev összecsapásra még várni kell
A következő Csagajev-Valujev összecsapásra még várni kell
Fotó: Action Images
A következő Csagajev-Valujev összecsapásra még várni kell

Az Universum üzbég bokszolója az edzésen kénytelen volt abbahagyni a kesztyűzést partnerével, s dr. Michael Ehnert orvos diagnózisa magas lázzal járó vírusfertőzést állapított meg a bunyósnál.

Az Universum vezetői azonnal léptek, s május végére tervezett címmérkőzést július 5-ére halasztották, helyszínét egyelőre nem jelölték ki.

Mindeközben a Bildben napvilágot látott egy cikk, amelyben Csagajev exmenedzsere, Tajmaz Nyijazov azt nyilatkozta, hogy a világbajnok 2001-ben elszenvedett retinasérülése következtében a bal szemére majdnem teljesen vak.

„Ruszlannak kutyabaja” – reagált a megjelentekre Klaus-Peter Kohl, az Universum első embere. Később a médiaérdeklődés nyomására beszámolt arról, korábban Csagajevnek valóban voltak retinaproblémái.

„A Valujev elleni első csata előtt 2007. február 28-án a hamburgi katonai kórházban az orvosok megállapították, hogy Ruszlan következmények nélkül bokszolhat. Idén március 17-én ismét kedvező diagnózist állapítottak meg az orvosok. Ez a vizsgálat azok után történt, hogy Ruszlan viszonya megromlott korábbi menedzserével, aki a szemsérülésről szóló pletykával állt elő. Nekünk mindig is sportolóink egészsége a legfontosabb” – nyilatkozta Kohl, aki hozzátette, tisztában van vele, hogy a Csagajeven az Egyesült Államokban lézeres eljárással elvégzett műtét tökéletesen sikerült.

Maga az érintett szűkszavúan kommentálta az eseményeket: „Mostanáig nem beszéltem a nyilvánosság előtt, hogy összekülönböztem a menedzseremmel, s a jövőben sem fogok. Nem értem, miért nyilatkozik ilyeneket.”

A mérkőzés tervezett napján, július 5-én az Universum egyébként a westfáliai Halléban rendez gálát, amelyen nagyközépsúlyban Balzsay Károly is ringbe lép.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik