Találatok a Szon Jon Dzse címkére

Találatok száma: 10

Rg: két éve nem látott rossz orosz hétvége, 5 ország nyert aranyat

2016-02-28 15:58:34

Rendkívül szoros versenyeket és meglepően kevés orosz aranyérmet hozott a 2016-os ritmikus gimnasztika világkupa-sorozat első, finnországi állomása. Espoóban merőben szokatlan módon öt nemzet – Oroszország, Ukrajna, Dél-Korea, Spanyolország és Izrael – tornászai is aranyérmet szereztek.

ritmikus gimnasztika rg vk rg világkupa rg Szon Jon Dzse Hanna Rizatdinova

Rg: Vass Dóra ezt az eredményt alighanem magával vinné Rióba

2016-02-21 16:04:09

Vass Dóra a 18. helyen végzett a 2016-os ritmikus gimnasztika Grand Prix-sorozat nyitó, moszkvai állomásán, amelyen a várakozásoknak megfelelően taroltak a hazai egyéni versenyzők – még ha legnagyobb sztárjuk ki is hagyta a GP-t.

ritmikus gimnasztika rg Vass Dóra Szon Jon Dzse Margarita Mamun Arina Averina

Szépség a köbön: ki a leggyönyörűbb nő a legszebb sportágban?

2015-09-18 23:23:53

Messze van már az a korszak, amikor a ritmikus gimnasztika végtelenül elegáns, ám egyben végtelenül vékony lányok sportága volt – a mai rg-sek sokkal erősebbek, kisportoltabbak, nőiesebbek és kétségtelenül továbbra is gyönyörűek. No de ki a legszebb közülük? Az előző héten befejeződő stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokság egyéni versenyzői közül még válogatni is nehéz – mi azért megpróbáltuk tízesre szűkíteni a mezőnyt. Bemutatjuk a versenyzőket civilben, a szőnyegen, no meg mozgás közben – szavazzanak!

szépségverseny ritmikus gimnasztika rg-vb Stuttgart rg-vb rg Viktoria Veinberg Filanovszki

Rg-vb: az oroszoknak arany, Vass Dórának szinte biztos előolimpia

2015-09-10 18:57:04

Vass Dóra a 41., Kiss Boglárka a 74., Margaritisz Lili a 96., a magyar csapat a 23. helyen végzett a stuttgarti olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokságon. Vass Dóra minden bizonnyal utazhat a riói előolimpiára, ahol kiosztják az utolsó hat helyet az ötkarikás játékokra – az más lapra tartozik, hogy ennél biztosan sokkal több kell a kvalifikációhoz, hivatalos utazólista pedig pénteken lesz. Az egyéni csapatverseny teljesen papírforma eredményt hozott: Oroszország aranyérmes, Fehéroroszország és Ukrajna előtt.

ritmikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb rg Vass Dóra

Rg-vb: Vass Dóra buzogánya és helyezése is esett

2015-09-09 18:49:15

A három magyar versenyzőből leginkább Kiss Boglárka lehetett elégedett a stuttgarti olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokság harmadik napja után – az első vb-jén résztvevő tornász magasabb pontszámot kapott a buzogánygyakorlatát elrontó Vass Dóránál, illetve szintén újonc csapattársánál, Margaritisz Lilinél is. A magyar válogatott a 22. helyen áll az egyéni csapatversenyben. Az összetett egyéni kvalifikációban az orosz Margarita Mamun vezet az ukrán Hanna Rizatdinova és a dél-koreai Szon Jon Dzse előtt.

ritmikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb rg Vass Dóra

Rg-vb: jó magyar kezdés, már „csak” meg kell ismételni

2015-09-07 16:29:25

Vass Dóra a 28., Kiss Boglárka a 61. helyről várja a folytatást az első nap után a stuttgarti olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokságon. A csapatversenyben Magyarország a 19. helyen áll. Labdával (és összetettben) a sérülten versenyző összetett címvédő orosz Jana Kudrjavceva vezet, karikával az ukrán Hanna Rizatdinova, csapatban az oroszok. Az egyéni összetett döntőhöz a három legjobb pontszám alapján az első 24-ben kell lenni, az olimpiai tesztverseny eléréséhez első 37-ben a selejtezőn.

ritimikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb rg Vass Dóra

Rg-vk: a királynő rendet tett, a koreaiak kedvencükért aggódnak

2015-04-06 20:22:57

A 2015-ös ritmikus gimnasztika versenyszezonban eddig csak szenvedő kétszeres összetett világbajnok orosz Jana Kudrjavceva bizonyult a hétvégén a bukaresti világkupa-verseny legjobbjának – a szőke orosz tornásznő ezúttal nem rontott rengeteget, így megnyerte az egyéni összetett versenyt és az összes szerenkénti döntőt is.

rg-vk rg világkupa rg Szon Jon Dzse Kiss Boglárka Jana Kudrjavceva

Rg-vk: ha nem is hazánkban, de úgy kezdődött, mint tavaly

2015-03-29 20:38:36

A 2014-es rajtnak helyszínt adó Magyarországról Lisszabonba költözött a ritmikus gimnasztikázók 2015-ös világkupa-sorozatának nyitó versenye, egy dolog azonban nem változott az egy évvel korábbihoz képest: az évad első viadalát összetettben az orosz Alekszandra Szoldatova nyerte meg.

ritmikus gimnasztika rg vk rg világkupa rg Szon Jon Dzse Margarita Mamun

Rg-vb: űrtornász ellen nem lehet harcolni, címvédés

2014-09-26 21:24:00

Az orosz Jana Kudrjavceva hatodikként tudta megvédeni összetett ritmikus gimnasztika világbajnoki címét a sportág történetében, így személyében a sportág valaha volt legfiatalabb kétszeres összetett elsőjét is köszönthetjük. Oroszország minden egyéni aranyérmet megnyert a vb-n, ötödször mutatott be teljes tarolást.

ritmikus gimnasztika rg-vb rg Szon Jon Dzse Margarita Mamun Jana Kudrjavceva

Rg-vb: két orosz zseni begyűjtött kettőből három aranyat

2014-09-23 20:25:53

Az oroszok hegemóniája kapott egy csapást a 2013-as kijevi rg-világbajnokságon, de Izmir nem Kijev: Jana Kudrjavceva és Margarita Mamun révén a világ első számú ritmikus gimnasztika nagyhatalma kettőből három aranyat gyűjtött be a világbajnokság első fináléiban. Ázsia is boldog lehet: a kontinens egyik legnagyobb sportolósztárjának számító dél-koreai Szon Jon Dzse is hazavisz egy bronzérmet. Akik nem örülnek: az ukránok, akik egyrészt elvesztették tavalyi karikaaranyukat, másrészt érmet se nyertek az első két döntőben.

ritmikus gimnasztika rg-vb rg Szon Jon Dzse Soós Viktória Melityina Sztanjuta