Találatok a Riccardo Guffanti címkére

Találatok száma: 10

A Bundesliga ma már a Premier League-nek nevel! És az NB I?

2021-11-13 02:23:08

A napokban a Ferencváros El-csoportellenfelének Bayer Leverkusennek a vezérigazgatója, Fernando Carro beszélt arról, hogy a német Bundesliga az angol Premier League nevelőbajnokságává kezd válni. Ez adta az ötletet, hogy kicsit megvizsgáljam, hogyan alakult át a topbajnokságok közötti piac, illetve viszonyrendszer az elmúlt évtizedekben és hogyan néz ez ki a mi térségünkben, az NB I és a környező országok első osztályú bajnokságok között. A játékosügynök szemével – Paunoch Péter blogja

a játékosügynök szemével Riccardo Guffanti Premier League Paunoch Péter blogja Paunoch Péter Jadon Sancho

Mit tanulhat a magyar futball a görög, a török és az izlandi fejlődésből?

2020-12-21 20:41:50

A magyar labdarúgás őszi sikerei után – értve ezalatt a válogatott Eb-kvalfikációját és Nemzetek-ligája-szereplését, valamint a Ferencváros BL-csoportkörbe jutását  – menedzserszemmel adja magát a kérdés:  ezek az eredmények a játékospiacon az elmúlt évektől eltérően hozhatnak-e jelentős változást, bízhatunk-e abban, hogy megnövekszik a magyar futballisták iránti külföldi érdeklődés, és egyre többen tudnak majd erősebb bajnokságokba szerződni? Idei utolsó blogbejegyzésemben ezt a kérdéskört igyekszem körbejárni pro és kontra...

a játékosügynök szemével Riccardo Guffanti Paunoch Péter blogja Paunoch Péter

Amikor a monitor előtt ülve kitárul a futballvilág

2020-04-09 15:50:31

A futballscouting egyik hazai úttörőjeként ezúttal a megfigyelés egy olya formájára szeretném felhívni a figyelmet, amely a nemzetközi piacon már eddig is hangsúlyos részét képezte a szerződtetni kívánt labdarúgók kiválasztásának, de jelen helyzetben még nagyobb szerepet kaphat a nyári átigazolási időszak előtt, ez pedig a videós megfigyelés, annak előnyei, mankói.

scouting scout a játékosügynök szemével Riccardo Guffanti Paunoch Péter blogja Paunoch Péter

Akik felfedezték Mbappét, Lewandowskit, Ramost – a futball aranyásói

2019-12-10 11:07:04

A közelgő átigazolási időszak kapcsán szeretném egy kicsit közelebbről bemutatni azokat a szakembereket, akik a háttérben folytatott munkájuk révén alapjaiban befolyásolják a nemzetközi játékospiac történéseit. Lássuk Európa, illetve a topbajnokságok ismertebb scoutjait, akik több esetben elismert megfigyelőkből váltak sportigazgatóvá – Paunoch Péter blogja, a játékosügynök szemével.

scouting scout Sven Mislintat Riccardo Guffanti Paunoch Péter blogja Paunoch Péter

Így befolyásolta Nainggolan pályafutása Zaniolo és Barella útját

2019-10-30 14:29:10

Október elején a Football Education Center (FEC) szervezésében újabb telt házas, alapszintű scouttanfolyamot tartott Budapesten Riccardo Guffanti, a Serie A-ban kilenc forduló után 7. helyen álló Cagliari vezető játékosmegfigyelője, headsccoutja. Jelen bejegyzésemben az ő tapasztalatai alapján mutatom be, hogyan működik egy, az üzletpolitikáját a játékosokkal való folyamatos kereskedésre építő olasz élvonalbeli klub játékosmegfigyelő-rendszere, illetve arról is szó lesz konkrét példákon keresztül, hogyan működik Olaszországban a játékosokkal való kereskedelem rendszere – Paunoch Péter blogja, a játékosügynök szemével.

scouting scout Serie A Riccardo Guffanti Radja Nainggolan Paunoch Péter blogja

Felfedezettek vb-válogatottja dél-koreai kapussal, iráni csatárral!

2018-07-11 11:26:46

A világbajnokság hajrájához közeledve természetesen ezúttal a naplómban is a tornával foglalkozom, megfigyelői szemmel összeállítottam egy amolyan „felfedezettek válogatottját”. Olyan játékosokat kerestem, akik nem számítanak klasszisnak, ezért talán nem kellene csillagászati összegeket fizetni értük, viszont a világbajnokságon nyújtott teljesítményük alapján szakmailag, egy európai középcsapat számára erősítést jelenthetnének. 

vb 2018 Riccardo Guffanti Paunoch Péter

Az olasz scoutguru szerint Olaszországnak nincs helye a vb-n

2018-07-07 15:43:49

A napokban ismét hazánkban járt előadást tartani az elismert olasz scout, a korábban évekig az Udinese vezető megfigyelőjeként dolgozó, jelenleg pedig az olasz szövetség alkalmazásában álló Riccardo Guffanti, akit ezúttal természetesen a világbajnokságról faggatunk még a negyeddöntő előtt, de azért persze a magyar légiósokról is kikértük a véleményét.

vb 2018 scout Riccardo Guffanti Paunoch Péter Olaszország

Ezzel a módszerrel a Real is megtalálhatja Zidane méltó utódját

2018-06-04 21:29:32

Miután a napokban lemondott tisztségéről a Real Madrid vezetőedzője, Zinédine Zidane, aktuálissá vált a kérdés, milyen szempontok alapján választhatnak ki egy új vezetőedzőt, hogyan történhet a szakemberek „scoutingja”. Jelen blogbejegyzésemben ezt a kérdést járom körbe – a játékosügynök szemével.

scouting scout játékosmegfigyelés Zinédine Zidane Udinese Riccardo Guffanti

Az olasz scoutguru nem érti a magyar klubokat; szerinte ezért esett vissza Nagy Ádám

2017-10-13 08:46:29

Az egyik legismertebb olasz játékosmegfigyelő, a többek között Alexis Sánchez felfedezéséről is híres Riccardo Guffanti nemrég ismét Magyarországon tartott előadásokat. A hosszú évekig az Udinese vezető megfigyelőjeként dolgozó, jelenleg pedig az olasz szövetség edző- és játékosmegfigyelő-képzésében tevékenykedő szakemberrel ezúttal magyarországi tapasztalatairól beszélgettünk. Továbbá kíváncsiak voltunk, miben látja a Bolognában futballozó Nagy Ádám visszaesésének okát, és mi a véleménye a legnagyobb magyar tehetségnek tartott Szoboszlai Dominikről.

scout játékomegfigyelés Szoboszlai Dominik Riccardo Guffanti Paunoch Péter Nagy Ádám

„Nagy Ádámot a Juventus is elviheti; Balogh már más...”

2016-11-14 15:33:06

Korábban beszámoltunk róla, hogy az elismert nemzetközi játékosmegfigyelő (angol szakszóval scout), az olasz Riccardo Guffanti másfél éven belül harmadik alkalommal érkezik Magyarországra előadást tartani a Center Sport menedzseriroda, illetve Paunoch Péter által szervezett játkosmegfigyelő tanfolyamra. A nyárig az Udinese alkalmazásában álló, jelenleg az olasz szövetség edző- és játékosmegfigyelő-képzésében oktatóként dolgozó szakembert a múlt heti kurzus alkalmával elsősorban az olaszországi magyar légiósokról, a magyar tehetségekről faggattuk. Megtudtuk, miben látja Nagy Ádám és Balogh Norbert legnagyobb értékét, mit gondol a továbblépési lehetőségeikről, jövőjükről. 

scout játékosmegfigyelés Sallai Roland Riccardo Guffanti Nagy Ádám NSO-exkluzív