Találatok a rg-vb Stuttgart címkére

Találatok száma: 11

Szépség a köbön: ki a leggyönyörűbb nő a legszebb sportágban?

2015-09-18 23:23:53

Messze van már az a korszak, amikor a ritmikus gimnasztika végtelenül elegáns, ám egyben végtelenül vékony lányok sportága volt – a mai rg-sek sokkal erősebbek, kisportoltabbak, nőiesebbek és kétségtelenül továbbra is gyönyörűek. No de ki a legszebb közülük? Az előző héten befejeződő stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokság egyéni versenyzői közül még válogatni is nehéz – mi azért megpróbáltuk tízesre szűkíteni a mezőnyt. Bemutatjuk a versenyzőket civilben, a szőnyegen, no meg mozgás közben – szavazzanak!

szépségverseny ritmikus gimnasztika rg-vb Stuttgart rg-vb rg Viktoria Veinberg Filanovszki

Rg-vb: aranypillangók – olasz népünnepély telt ház előtt!

2015-09-13 14:47:07

Az együttes kéziszercsapatok szerenkénti döntőjével zárult a 2015-ös olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokság Stuttgartban: öt szalaggal Olaszország, három pár buzogánnyal és két karikával pedig Oroszország győzött. Az oroszok egy kivételével az összes aranyérmet begyűjtötték a világbajnokságon, de nem sikerült söpörniük. Az olimpiai évben, 2016-ban nincs világbajnokság, a következő vb-t 2017-ben, az oroszországi Kazanyban rendezik meg.

ritmikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb kéziszercsapat együttes kéziszercsapat

Rg-vb: arany vetett véget a 2007 óta tartó orosz átoknak

2015-09-12 17:26:40

Stuttgartban pont került a ritmikus gimnasztika egyik leghosszabb rossz sorozatának végére: Oroszország 2007 óta először megnyerte az együttes kéziszercsapatok összetett versenyét a világbajnokságon, a címvédő Bulgária, valamint Spanyolország előtt.

ritmikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb olimpiai kvalifikáció együttes kéziszercsapat

Rg-vb: Vass Dóra utazhat a riói előolimpiára

2015-09-12 01:06:45

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) a stuttgarti olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokság egyéni összetett döntőjét követően kihirdette a riói előolimpiai indulók névsorát – Vass Dóra is azon huszonkét tornász között lesz, akik harcba szállnak a fennmaradó hat (esetleg hét) olimpiai kvótáért. A FIG képviselője a Nemzeti Sport Online kérdésére megerősítette: a tesztversenyre megszerzett hely nem névre, hanem nemzetre szóló, tehát minden, kvalifikációt szerzett ország eldöntheti, melyik tornászát küldi az előolimpiára. Az előolimpián megszerzett olimpiai kvalifikáció már névre szóló.

ritmikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb rg olimpiai tesztverseny

Rg-vb: hihetetlen Kudrjavceva – tényleg vasból van az angyal!

2015-09-11 22:16:45

Rengeteg váratlan rontást és totális drámát hozott a stuttgarti olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokságon az egyéni összetett döntő: három szer után még az orosz Margarita Mamun tűnt világbajnoknak, hogy aztán az idegei már megint felmondják a szolgálatot – a sérülése miatt vasakarattal és pokoli kínokkal versenyző Jana Kudrjavceva pedig tökéletes labdagyakorlatával előzött, így sorozatban harmadszor lett világbajnok, negyedikként hajtotta végre ezt a bravúrt a sportág történetében.

összetett döntő ritmikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb rg

Rg-vb: 17 éves, tizenkétszeres világbajnok – mosolytalanul

2015-09-10 21:29:05

Az orosz Jana Kudrjavceva megszerezte pályafutása tizenegyedik és tizenkettedik világbajnoki aranyérmét is, miután a buzogány és a szalag szerenkénti döntőt is megnyerte a stuttgarti olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-vb-n.

szerenkénti döntő szalag ritmikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb

Rg-vb: az oroszoknak arany, Vass Dórának szinte biztos előolimpia

2015-09-10 18:57:04

Vass Dóra a 41., Kiss Boglárka a 74., Margaritisz Lili a 96., a magyar csapat a 23. helyen végzett a stuttgarti olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokságon. Vass Dóra minden bizonnyal utazhat a riói előolimpiára, ahol kiosztják az utolsó hat helyet az ötkarikás játékokra – az más lapra tartozik, hogy ennél biztosan sokkal több kell a kvalifikációhoz, hivatalos utazólista pedig pénteken lesz. Az egyéni csapatverseny teljesen papírforma eredményt hozott: Oroszország aranyérmes, Fehéroroszország és Ukrajna előtt.

ritmikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb rg Vass Dóra

Rg-vb: Vass Dóra buzogánya és helyezése is esett

2015-09-09 18:49:15

A három magyar versenyzőből leginkább Kiss Boglárka lehetett elégedett a stuttgarti olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokság harmadik napja után – az első vb-jén résztvevő tornász magasabb pontszámot kapott a buzogánygyakorlatát elrontó Vass Dóránál, illetve szintén újonc csapattársánál, Margaritisz Lilinél is. A magyar válogatott a 22. helyen áll az egyéni csapatversenyben. Az összetett egyéni kvalifikációban az orosz Margarita Mamun vezet az ukrán Hanna Rizatdinova és a dél-koreai Szon Jon Dzse előtt.

ritmikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb rg Vass Dóra

Rg-vb: hősies – járni alig tud, de megnyerte az aranyat!

2015-09-08 21:37:54

Orosz versenyzők szerezték meg az első két aranyérmet a 2015-ös, stuttgarti ritmikusgimnasztika-világbajnokságon: karikával a selejtezőbeli rontását alaposan kijavító Margarita Mamun, labdával a sérült bokával, láthatóan nagy fájdalmakkal versenyző Jana Kudrjavceva diadalmaskodott.

ritmikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb rg Melityina Sztanjuta

Rg-vb: bajban az ötszörös világbajnok; Vass Dóra a 28. helyen

2015-09-08 16:42:58

Vass Dóra a 28. helyen áll két nap után az olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokságon, Magyarország pedig a 22. helyről folytatja az egyéni csapatversenyt. Összetettben az ukrán Hanna Rizatdinova vezet – de két orosz riválisa is csak három-három szerrel dolgozik a selejtezőben –, az ötszörös világbajnok Margarita Mamun pedig meglepően nagy bajban van.

ritmikus gimnasztika rg-vb Stuttgart rg-vb rg olimpiai kvalifikáció labda

Rg-vb: jó magyar kezdés, már „csak” meg kell ismételni

2015-09-07 16:29:25

Vass Dóra a 28., Kiss Boglárka a 61. helyről várja a folytatást az első nap után a stuttgarti olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokságon. A csapatversenyben Magyarország a 19. helyen áll. Labdával (és összetettben) a sérülten versenyző összetett címvédő orosz Jana Kudrjavceva vezet, karikával az ukrán Hanna Rizatdinova, csapatban az oroszok. Az egyéni összetett döntőhöz a három legjobb pontszám alapján az első 24-ben kell lenni, az olimpiai tesztverseny eléréséhez első 37-ben a selejtezőn.

ritimikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb rg Vass Dóra