Találatok a olimpia 1980 címkére

Találatok száma: 3

"In canoeing, you have to do everything with a single paddle" – interview with István Vaskuti, Athlete of the Nation

2023-03-05 23:14:19

Nine World Championship gold medals and one Olympic title, but who knows what would have happened in Los Angeles... Although the thought of not competing there still lingers in the mind of the legendary canoeist, he is not bitter and is aware of what he had achieved as an athlete and then as a sports administrator. He treated his successes with dignity and respect, but he never bragged about them, he just did his job in the sport he felt he had the best instincts for. For some years now, he has been passing on his knowledge to young athletes, while he was chosen as one of the Athletes of the Nation at the beginning of February.

olimpia 1980 interjú Vaskuti István Nemzet Sportolója Képes Sport Kajak-kenu

„A kenuban egy szál lapáttal kell megoldani mindent” – interjú Vaskuti Istvánnal, a Nemzet Sportolójával

2023-03-05 23:14:19

Kilenc világbajnoki és egy olimpiai aranyérem, de ki tudja, vajon mi történt volna Los Angelesben... Bár hiányérzet maradt a klasszis kenusban, keseregni nem kesereg, hiszen tisztában van azzal, mit ért el sportolóként – és aztán sportvezetőként is. Helyén és értékén kezeli a sikereit, ám velük sohasem kérkedett, csak tette a dolgát: abban a sportágban, amelyikhez szerinte a legjobb érzéke volt. Néhány éve már a fiataloknak igyekszik átadni a tudását, közben pedig szerényen vette tudomásul azt is, hogy a Nemzet Sportolói maguk közé választották február elején.

olimpia 1980 interjú Vaskuti István Nemzet Sportolója Képes Sport Kajak-kenu

Moszkvában olimpiai aranyat nyertek, majd elválaszthatatlan barátok lettek

2022-03-21 19:51:45

1980-ban együtt lettek olimpiai bajnokok – egyikük a lovon (másodjára), másikuk a vízben. Aztán mindketten az állatorvoslást választották hivatásul, majd jött az újabb közös pont az életükben: évek óta saját sportáguk szövetségét irányítják. De van ennél fontosabb kapcsolódás is Magyar Zoltán és Wladár Sándor között – a barátság, amely immár négy évtizede köti össze kettejüket.

úszás torna olimpia 1980 lólengés interjú Wladár Sándor