Találatok a Lékó Péter címkére

Találatok száma: 208

Sakk: Rapport kikapott, de tíz közé jutott a világranglistán

2021-09-17 21:06:16

Rapport Richárd elveszítette utolsó mérkőzését a sakkozók stavangeri szupertornáján. A magyar nagymester sötéttel kapott ki a francia Alireza Firouzjától. Rapport így a harmadik helyen végzett összesítésben, de értékszáma 2770-re nőtt, amivel valószínűleg bejut a legjobb tíz közé a világranglistán.

sakk Stavanger Rapport Richárd Magnus Carlsen Lékó Péter Alireza Firouzja

Sakk: Rapport Karjakint is legyőzte, megdől a magyar rekord!

2021-09-14 21:10:01

Tovább tart Rapport Richárd fantasztikus menete a norvégiai Stavangerben zajló sakk szupertornán. A 7. fordulóban a magyar nagymester világossal legyőzte a korábbi világbajnoki döntőst, Szergej Karjakint, ezzel eldőlt, hogy biztosan megdönti a 2005 óta fennálló magyar értékszámrekordot. Most már csak az a kérdés, mennyivel...

sakk Szergej Karjakin Rapport Richárd Polgár Judit Magnus Carlsen Lékó Péter

Sakk: Rapport újra győzött, és a nagy rekord küszöbén áll

2021-09-13 20:26:09

Rapport Richárd a harmadik győzelmét is megszerezte a klasszikus játszmák során a norvégiai Stavangerben zajló sakktornán. A magyar nagymester a hatodik fordulóban a norvég Aryan Tarit győzte le, ezzel magabiztosan vezeti a mezőnyt, amelyben a világbajnok és világelső Magnus Carlsen is játszik.

sakk Stavanger Rapport Richárd Polgár Judit Magnus Carlsen Lékó Péter

Sakk: Rapport nagyszerűen rajtolt a norvégiai szupertornán

2021-09-08 21:59:02

Két forduló után Rapport Richárd vezeti a norvégiai Stavangerben zajló sakk szupertornát. A legjobb magyar nagymester az első fordulóban sötéttel legyőzte a hazaiakat képviselő Aryan Tarit, majd a második körben szintén sötéttel remizett a korábbi világbajnoki döntőssel, az orosz Szergej Karjakinnal.

sakk Stavanger Rapport Richárd Magnus Carlsen Lékó Péter Jan Nyepomnjascsij

Sakk-világranglista: Carlsen vezet, Rapport a 11.

2021-05-03 14:52:30

Továbbra is a világbajnoki címvédő norvég Magnus Carlsen áll az élen a férfi sakkozók világranglistáján. A nemzetközi szövetség (FIDE) legfrissebb rangsorában a magyarok közül a legjobb helyen Rapport Richárd áll, aki a 11., és az első százban még további három honfitársa szerepel – számolt be róla az MTI.

Rapport Richárd Magnus Carlsen Lékó Péter Berkes Ferenc Almási Zoltán

A zenei zseni gyermeki izgalommal várt Polgár Juditra és Francesco Tottira

2020-08-03 18:49:45

Sakkparti Lékó Péterrel és Polgár Judittal, futballhimnusz az 1978-as világbajnokságra és szenvedélyes kötődés az AS Romához – Ennio Morricone zeneszerző élete több szálon kötődött a sporthoz.

Serie A Polgár Judit Olaszország NS Hosszabbítás Lékó Péter Francesco Totti

Sakk: Lékó vereséggel zárt és tizedik lett az online tornán

2020-07-29 20:51:49

Lékó Péter vereséggel zárt és utolsó lett azon a tízfős online sakktornán, amely a negyedik állomása a világbajnok norvég Magnus Carlsen által útnak indított, egymillió dollár összdíjazású sorozatnak.

sakk Lékó Péter

Sakk: Lékó ismét armageddonban kapott ki az online tornán

2020-07-28 21:12:07

Lékó Péter armageddonban kapott ki Borisz Gelfandtól a nyolcadik fordulóban azon a tízfős online sakktornán, amely a negyedik állomása a világbajnok norvég Magnus Carlsen által útnak indított, egymillió dollár összdíjazású sorozatnak.

sakk Lékó Péter Boris Gelfand

Sakk: Lékó Péter armageddonban kapott ki orosz ellenfelétől

2020-07-27 21:22:08

Lékó Péter armageddonban kapott ki az orosz Jan Nyepomnjascsijtól a hetedik fordulóban azon a tízfős online sakktornán, amely a negyedik állomása a világbajnok norvég Magnus Carlsen által kitalált és útnak indított, egymillió dollár összdíjazású sorozatnak.

sakk Lékó Péter Jan Nyepomnyascsij

Sakk: Lékó legyűrte a korábbi világbajnok Anandot az online tornán

2020-07-25 20:39:04

Lékó Péter győzött a szombati 5. fordulóban azon a tízfős online sakktornán, amely a negyedik állomása a világbajnok norvég Magnus Carlsen által kitalált és útnak indított, egymillió dollár összdíjazású sorozatnak.

sakk Magnus Carlsen Lékó Péter

Sakk: Lékó alulmaradt Kramnyikkal szemben az online tornán

2020-07-24 20:54:16

Lékó Péter kikapott a pénteki negyedik fordulóban azon a tízfős online sakktornán, amely a negyedik állomása a világbajnok norvég Magnus Carlsen által kitalált és útnak indított, egymillió dollár összdíjazású sorozatnak.

sakk Vlagyimir Kramnyik Lékó Péter

Sakk: Lékó Péter kikapott Carlsentől az online tornán

2020-07-23 21:54:50

Lékó Péter kikapott a csütörtöki harmadik fordulóban azon a tízfős online sakktornán, amely a negyedik állomása a világbajnok Magnus Carlsen által kitalált és útnak indított, egymillió dollár összdíjazású sorozatnak.

sakk online torna sakk Magnus Carlsen Lékó Péter

Sakk: Lékó kikapott Szvidlertől az online tornán

2020-07-22 22:05:18

Lékó Péter kikapott a szerdai második fordulóban azon a tízfős online sakktornán, amely a negyedik állomása a világbajnok norvég Magnus Carlsen által kitalált és útnak indított, egymillió dollár összdíjazású sorozatnak.

sakk Lékó Péter

Sakk: Lékó armageddonban nyert az online torna nyitányán

2020-07-22 10:43:37

Lékó Péter győzelemmel rajtolt azon a tízfős online gyorssakk-tornán, amely a negyedik állomása a világbajnok norvég Magnus Carlsen által kitalált és útnak indított, egymillió dollár összdíjazású sorozatnak.

sakk Vaszil Ivancsuk Lékó Péter

Ahogy mi megéltük: szomorú végjáték a Maggiore-tó partján

2020-05-08 12:02:37

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 27. részben Rácz Péter emlékszik vissza Lékó Péter  Vlagyimir Kramnyik elleni sakkvilágbajnoki döntőjére.

sakk Vlagyimir Kramnyik Lékó Péter Ahogy mi megéltük

A kilencszeres bajnok Almási Zoltánt jobban izgatja a sakknál az autótuning

2020-01-25 20:54:29

Kár lenne tagadni, a korábban sokkal eredményesebb, egykor nagyhatalomnak számító magyar sakkozás válságban van. Miért tartunk ott, ahol, és mit lehetne tenni azért, hogy kimásszunk a mélységes gödörből? A válaszok megadására nincs autentikusabb jelenleg Almási Zoltán nemzetközi nagymesternél, aki a közelmúltban megszerzett kilencedik magyar bajnoki címe ellenére is kifelé tart az egykori sikersportágból.

sakkolimpia sakk Viswanathan Anand Rapport Richárd Portisch Lajos NS Hosszabbítás

Vlagyimir Kramnyik tiszteli és nagyra tartja Lékó Pétert és Polgár Juditot is

2019-10-18 19:35:02

A Polgár Judit által megálmodott és a budapesti Nemzeti Galériában megrendezett Világsakkvesztivál díszvendége idén az egykori világbajnok orosz Vlagyimir Kramnyik volt, aki a lapunknak adott exkluzív interjúban felelevenítette híres, csaknem elveszített vb-csatáját Lékó Péterrel, botrányát Veszelin Topalovval, de beszélt önmagáról, betegségéről, gyerekkoráról, hobbijairól is, és arról is, miért nem félt soha veszíteni.

Vlagyimir Kramnyik Viswanathan Anand Polgár Judit NS Hosszabbítás Lékó Péter Garri Kaszparov

NS Hosszabbítás: Kramnyik szerint Lékó egy milliméterre volt a vb-címtől

2019-10-18 19:01:19

Az orosz sakkvilágbajnok, Vlagyimir Kramnyik lapunknak adott exkluzív interjújában felelevenítette a Lékó Péter elleni sakkvilágbajnoki döntőjét, a bolgár Veszelin Topalovval vívott botrányos fináléját, s elmondta, miért nem félt Garri Kaszparovtól sem. A Polgár Judit Világsakkfesztiváljának díszvendégeként Budapesten járó nemzetközi nagymesterrel készült interjúnkat a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletében olvashatják.

Újpest magyar kosárlabda-válogatott Vlagyimir Kramnyik Uruguay Nagy László NS Hosszabbítás

Sakkolimpia: nyert, így ötödik helyen végzett a női válogatott

2018-10-05 18:16:16

A magyar férfi- és női válogatott is fölényesen, egyformán 3.5:0.5-re nyert pénteken a grúziai Batumiban rendezett sakkolimpia utolsó, 11. fordulójában, így utóbbi az előkelő ötödik, míg a férficsapat a csalódást keltő 18. helyen zárt.

sakkolimpia Lékó Péter

Sakkolimpia: remiztek a nők, nyertek a férfiak

2018-10-04 18:12:55

A magyar női válogatott döntetlent játszott, míg a férfi győzött a grúziai Batumiban zajló sakkolimpia csütörtöki, tizedik fordulójában.

sakkolimpia sakk Lékó Péter Hoang Thanh Trang