Találatok a Dorothea Wierer címkére

Találatok száma: 14

Sílövészet: cáfol az olimpiai érmes, még nem hagyja abba

2022-05-07 12:12:54

A női sílövészetben háromszoros olimpiai bronzérmes és világbajnok Dorothea Wierer még egy évig folytatja a pályafutását – írja az MTI.

sílövészet Dorothea Wierer

Síugró-vk: Geiger hazai pályán tudott duplázni

2022-01-23 23:38:56

A németországi Titisee-Neustadtban folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A szombati verseny után vasárnap is az összetett világkupában vezető német Karl Geiger nyert, s a többi dobogós személye sem változott egy nap alatt, azaz a szlovén Anze Lanisek lett a második, a német Markus Eisenbichler pedig a harmadik.

síugró-vk síugrás sílövő-vk sílövészet Karl Geiger Dorothea Wierer

Sílövő-vk: győzelemmel búcsúzott Martin Fourcade

2020-03-14 16:53:23

A finnországi Kontiolahtiban a férfi és női üldözéses versenyekkel zárult a sílövő-világkupa. Előbbieknél a győzelmet a francia Martin Fourcade szerezte meg, aki így aranyéremmel zárta pályafutását. Az összetett világkupában két ponttal szorult az ezúttal negyedik norvég Johannes Bö mögé. A nőknél ugyancsak a francia siker született Julia Simon révén, összetettben a férfiakhoz hasonlóan megvédte címét az olasz Dorothea Wierer.

sílövő-vk sílövészet Martin Fourcade Julia Simon Johannes Bö Dorothea Wierer

Sílövő vb: Wierer duplázni tudott hazai pályán

2020-02-18 18:39:55

Az olaszországi Antholzban a női 15 km-es versennyel folyatódott a sílövő világbajnokság. A győzelmet az olasz Dorothea Wierer szerezte meg, aki már a második aranyérménél tart a hazájában megrendezett vb-n.

sílövő-vb sílövészet sífutó-vk sífutás Therese Johaug Johannes Hösflot Klaebo

Sílövő vb: négy tizedmásodperc döntött az üldözéses versenyen

2020-02-17 00:13:33

Az olaszországi Antholzban a férfi és női üldözéses versennyel folyatódott a sílövő világbajnokság. Előbbieknél a győzelmet a francia Emilien Jacquelin, utóbbiaknál pedig az olasz Dorothea Wierer szerezte meg.

sílövő-vb sílövészet sífutó-vk sífutás Therese Johaug Paal Golberg

Sílövő-vk: norvég és olasz siker a sprintversenyeken Hochfilzenben

2019-12-13 16:57:31

A férfi és női sprintversennyel folytatódott a sílövők világkupa-sorozata az ausztriai Hochfilzenben. A győzelmet előbbieknél a norvég Johannes Bö, utóbbiaknál pedig az olasz Dorothea Wierer szerezte meg.

sílövő-vk sílövészet Johannes Bö Dorothea Wierer

Sílövő-vk: Bö-dupla az östersundi sprintversenyen

2019-12-01 16:52:20

Az idény első egyéni világkupaversenyeit rendezték meg a svédországi Östersundban. A férfiaknál a norvég Bö testvérek kettős győzelmet arattak, hiszen az összetett címvédő Johannes mögött bátyja, Tarjei lett a második. A nőknél az olasz Dorothea Wierer nyert. A háromnapos rukai sífutóversenyen a férfiaknál a norvég Johannes Hösflot Klaebo, a nőknél pedig honfitársnője, Therese Johaug diadalmaskodott. Ugyanott az északi összetett világkupájában háromból harmadik győzelmét szerezte meg az ugyancsak norvég Jarl Magnus Riiber, viszont a síugrók versenyét a nagy szél miatt törölték.

északi összetett síugró-vk síugrás sílövő-vk sílövészet sífutó-vk

Sílövő-vb: olasz örömünnepet tartottak a záró napon

2019-03-17 19:21:14

A tömegrajtos versenyekkel zárult a svédországi Östersundban a sílövők világbajnoksága. Az aranyérmet a férfiaknál az olasz Dominik Windisch, a nőknél pedig honfitársnője, Dorothea Wierer szerezte meg.

sílövő-vb sílövészet Dorothea Wierer Dominik Windisch

Sílövő-vk: hazai siker a női üldözéses versenyen, Antholzban

2019-01-26 15:17:37

Az üldözéses versenyekkel folytatódott az olaszországi Antholzban a sílövők világkupa-sorozata. A női versenyen hazai siker született, miután az összetett vk-ban is vezető Dorothea Wierer ért elsőként a célba, míg a férfiaknál Johannes Bö diadalmaskodott. A svédországi Ulricehamnban megrendezett sífutó vk-versenyeken a francia Maurice Magnificat és a norvég Therese Johaug, a trondheimi Gundersen-versenyen a norvég Jarl Magnus Riiber diadalmaskodott.

sílövő-vk sílövészet sífutó-vk sífutás Therese Johaug Maurice Magnificat

Sílövő-vk: hat tizedmásodperc döntött a női sprintversenyen

2018-12-13 17:50:19

A férfi és női sprintversennyel folytatódott az ausztriai Hochfilzenben a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet az olasz Dorothea Wierer szerezte meg.

sílövő-vk sílövészet Dorothea Wierer

Sílövő-vk: olasz siker a női 15 km-es versenyen

2018-01-11 22:32:53

A női 15 km-es egyéni indítású versennyel folytatódott a németországi Ruhpoldingban a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet az olasz Dorothea Wierer szerezte meg.

sílövő-vk sílövészet Dorothea Wierer

Sílövő-vk: olasz dupla canmore-i tömegrajtos versenyen

2016-02-07 01:19:51

A kanadai Canmore-ban a tömegrajtos versenyekkel folytatódott a sílövők világkupa-sorozata. A férfiaknál az olasz Dominik Windisch, a nőknél pedig honfitársa, Dorothea Wierer szerezte meg a győzelmet.

sílövő-vk sílövészet Dorothea Wierer Dominik Windisch

Sílövő-vk: a 3. helyre szorult a világkupa-éllovas 15 km-en

2016-01-14 18:13:58

Csütörtökön a nők 15 km-es versenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata a németországi Ruhpoldingban. A győzelmet az olasz Dorothea Wierer szerezte meg a finn Kaisa Mäkäräinen és a cseh Gabriela Sukalová előtt.

sílövő-vk sílövészet Dorothea Wierer

Sílövő-vk: olasz siker az idény első női versenyén

2015-12-03 20:28:46

Csütörtökön a nők 15 km-es versenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata a svédországi Östersundban. A győzelmet az olasz Dorothea Wierer szerezte meg a francia Marie Dorin Habert és az ukrán Olena Pidrushna előtt.

Dorothea Wierer sílövészet sílövő-vk