NFL: őrült ötlet? Baltimore-ban pontot érő kirúgást akarnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.30. 19:44
John Harbaugh és Justin Tucker, az NFL-ben szereplő Baltimore Ravens vezetőedzője és rúgója szerint jó ötlet lenne, ha pontot lehetne szerezni kirúgásból. Nem viccelnek, szerintük lenne értelme a szabályváltoztatásnak.

„Beszélgettünk erről, és bár volt egy ötlet, miszerint ha kirúgásból a kapuba talál a csapat, az ellenfélnek nem a 25, hanem a 10 yardos vonalról kellene kezdenie a támadását – kezdte Tucker. – Nekem viszont jobban tetszene, ha a kirúgásból szerzett gól egy pontot érne.”

„Mindenkinek elege van abból, hogy a támadósorok átrohannak a pályán. Mindenki a jó védekezést élvezi, legalábbis itt, Baltimore-ban” – mondta Tucker, aki úgy érzi, ideális körülmények között minden ötödik kirúgásából pontot tudna szerezni.

„Komolyan gondoljuk, hogy pontot kellene adni a kapuba rúgott kirúgásért – mondta Harbaugh. – Miért ne tehetnénk a hosszú kirúgásokat értékessé?”

Egyesek azt is felvetették, hogy a 60 yard feletti mezőnygólok három helyett négy pontot érjenek, de Tucker erre azt mondta, ezzel csak az erős lábú rúgóknak kedveznének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik