Németország: „Ez volt életem legrosszabb időszaka” – Heynckes

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.23. 21:21
null
Jupp Heynckes komoly szívműtéten esett át (Fotó: Getty Images)
Komoly műtéti beavatkozásra volt szüksége a németek legendás edzőjének, a 77 éves Jupp Heynckesnek, akinél november közepén, egy sürgős szívműtét során két bypasst helyeztek el, mert a mellkasában két artéria is elzáródott, s két hétig az intenzív osztályon kezelték.

„Ez volt életem legrosszabb időszaka” – mondta a Kickernek Jupp Heynkces a sikeres műtét után. „A világbajnoki döntő volt az állóképességi próba” – viccelődött már a 77 éves edző. A 39-szeres német válogatott labdarúgóra, aki játékosként 1972-ben Európa-bajnokságot, 1974-ben pedig világbajnokságot nyert a nyugat-németekkel, míg edzőként 1998-ban a Real Madriddal, 2013-ban pedig a Bayern Münchennel tudott triplázni (Bajnokok Ligája, bajnokság, kupa) hosszú rehabilitáció vár, egyelőre csak gyalogolhat.

Mint Heynckes elmondta, már az ausztrálok nyolcaddöntős kiejtése után megjósolta, hogy Argentína lesz a világbajnoks, egy együtt örült Messiékkel a végső győzelemnek.

„Messi érezte, hogy a fiatal játékosok csodálják őt és ezt jó teljesítménnyel köszönte meg a csapatnak, olyan volt, mint egy apa a fiaival” – vélekedett a katari világbajnoki döntőről Heynckes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik