Ismét lecsaptak a szárnyas fejvadászok, Klopp kiborult

Vágólapra másolva!
2017.08.03. 11:44
null
Előtérben a háttérhatalom... (Fotó: AFP)
Tart a fesztiválok dandárja, végre felértékelődik a tanári pálya, kezdődik a gyümölcsvita a lekvár- és a pálinkalobbi között, mosolyogva nyitjuk fel a gázszámlás borítékot, legszívesebben elutaznánk last minutébe, túl vagyunk minden idők legjobb alapozásán, és mint a bolond, dolgozunk, hogy majd kicsit pihenhessünk – azaz idén is elérkeztünk a nyári átigazolási idényhez. Szokásunk szerint az angolokkal kezdtük heti transzferkörképünket, az olaszokkal folytattuk, hogy aztán elérkezzünk a Bundesligába.

A Bundesligában az RB Leipzig és a Hoffenheim – nem is kisebbfajta – csodát tett az előző szezonban, és nem ülnek nyugodtan a babérjaikon a nyáron, megpróbálják a keretüket megerősíteni, hogy az új idényben is a Bayern München, illetve a Borussia Dortmund nyomába eredjenek. Nézzük, hogyan áll a nagy hadművelet!

Nem mondhatni, hogy közimádat tárgya Németországban és a Bundesligában, de még Lipcse egészében sem az RB LEIPZIG, ez nem újdonság, az viszont megsüvegelendő haditett, hogy a tavaly a Naby Keita, Oliver Burke, Dayot Upamecano, Timo Werner, Bernardo, Marius Müller, Kirjakosz Papadopulosz sorral megerősített bikás alakulat a tabella második helyén végzett, és egy ideig még vezette is azt a Bayern előtt.

A jó szereplés jutalma az ezüstérem és az egyre növekvő elfogadottság mellett a Bajnokok Ligája lett, Ralph Hasenhüttl edző (akinek jobbkeze Lőw Zsolt) és Ralf Rangnick sportigazgató pedig a tulajdonos, Dietrich Mateschitz anyagi lehetőségeire támaszkodva bölcsen nem engedte szétszéledni a sikercsapatot.

Igaz, távozott a nagy tehetségű, de az elmúlt idényben csak négy bajnoki gólig jutó Davie Selke (a csatár a Herthához ment), mellette elengedték a nagy Khedira öccsét, a szintén védekező középpályás, ám korántsem klasszis Rani Khedirát, valamint a csapatból teljesen kikopó támadót, Nils Quaschnert.

Az elmúlt idényben hatvan-, ezen a nyáron jó negyvenmillió eurót költött a klub, és ebből csak hétmillió került testvérklubhoz: az osztrák középső középpályás Konrad Laimer a Red Bull Salzburgtól érkezett. A legtöbb pénzt a PSG kasszírozta a lipcseiektől, a húszéves csatárt, Jean-Kévin Augustint igencsak túlárazva, tizenhárommillió euróért vették meg a németek – sokkal gazdaságosabb fogásnak tűnik a szélső és középcsatár, Bruma, akiért 12.5 millió eurót kapott most a Galatasaray.

bruma629
bruma629

 

Pontosabban a játékos korábbi klubja, a Sporting CP örülhetett a summa egynegyedének, de a törökök kapnak félmillió eurót minden alkalommal 2022-ig, amikor bejut a német vevő a BL-csoportkörbe, míg az Európa-liga csoportköréért feleennyi jár, per alkalom (viszont összesen maximum csak négy ízben); Bruma 25. és 50. pályára lépéséért negyedmillió euró, no és mindezek fejében egymillió eurót zsebelhet be a Galata a két klub közötti barátságos mérkőzésért. Ilyen egy németes opciólista...

Bruma az elmúlt évadban – főleg a csatársor szélein szerepelve – húsz kanadai pontig jutott, remek társa lesz Wernernek és Augustinnek.

Erősödött a védelem is. Először is két kapussal, a kameruni származású, de már serdülőkorától a svájci nemzeti csapatokat erősítő Yvon Mvogóval és a VfB Stuttgart utánpótlásából kiemelt Philipp Köhnnel, valamint a francia U-válogatott középső védővel, a tizennyolc esztendős Ibrahima Konatével; utóbbi páros természetesen a jövő zenésze.

A gárda megengedhette magának azt is, hogy a középpálya gerincét, Naby Keitát megtartsa a Liverpool, a Manchester City és United, illetve az Internazionale csábításával szemben, Gulácsi Pétert – nagyon reméljük, megőrzi a helyét a kapuban Mvogo érkezésével is! – hiába hozták hírbe a Newcastle Uniteddel, Emil Forsberget a Manchester Uniteddal és az AC Milannal, az Álvaro Morata-utódnak kiszemelt Timo Wernert meg a Real Madriddal.

A védő nagy sztárokat is gatyába rázott (Fotó: AFP)
A védő nagy sztárokat is gatyába rázott (Fotó: AFP)

 

Marad a tavaly 15 (!) millió euróért vett, akkor a Transfermarkt által 250 ezer euróra értékelt Oliver Burke is: az anno a Bayern München és az MU orra elől elhappolt támadó nem varázsolt a legutóbbi idényben, ezért kérte most kölcsön a Brighton és a Huddersfield, ám a skót a Benfica elleni felkészülési meccsen meggyőzte a vezetői stábot, hogy maradnia kell.

Az mindenképpen jó hír Gulácsinak, hogy nem tudunk lipcsei kapuskiszemeltről, de a következő nagy vétel az Anderlecht válogatott szűrője, Leander Dendoncker lehet, B-terv itt a lyoni Lucas Tousart. Az RBL beállt a sorba a caeni Yann Karamoh-ért alkudozók közé, csak éppen a támadóért a Tottenham, az Arsenal, az Inter, a Wolfsburg és a Southampton is kapdos.

Szintén ismeretlen a nemzetközi vizeken a Hamburg tizenéves, de máris sok elismerést és pár díjat is bezsebelő támadója, Fiete Arp, tehetsége azonban másoknak is szemet szúrt: legutóbb a Real Madrid nyújtotta ki felé a megfigyelőit. A Borussia Dortmund, a Chelsea és a Juventus küldöttjei mellett...

Mint láthattuk, nagyon fiatal, ám valamilyen szinten már bizonyító játékosokat keres továbbra is a klub, lásd az angol U20-as válogatott támadót, David Brookst (Sheffield United).

A Lipcse anyagi erejére jellemző, hogy Keitáért volt szíve visszautasítani a Liverpool 75 milliós ajánlatát is, erre mondta kínjában Jürgen Klopp, hogy akkor legközelebb 300 millió eurót kínálnak majd, egy liverpooli lap pedig a nácikhoz hasonította a lipcseieket... Jövő nyáron a középpályásnak életbe lép az 54 millió eurós kivásárlási ára, így aztán érthető módon mindenképpen szeretne vele minél előbb szerződést hosszabbítani és módosítani az RB, mellette Werner és Yussuf Poulsen is hamarosan a főnöki íróasztalhoz járulhat.

 


 

Ralf Rangnick szerint erre az idényre lezárult a lipcsei transzferablak, de minden bizonnyal nem ugranak el egy jó üzlet elől, és bizony akad a kezdőcsapatban pár megerősítésre váró poszt.

Arról már nem is beszélve, hogy a szárnyas família, a Red Bull-birodalom további tagjai, azaz az RB Salzburg, a New York RB, az RB Ghana és az RB Brasil (itt az edző az egykori pazar, sokszoros válogatott középpályás, Silas) biztosan felad még pár tehetséget a német zászlóshajónak, arról már nem is beszélve, hogy a lipcsei utánpótláscsapatok tömve vannak korosztályos válogatott játékosokkal.


Forrás: transfermarkt.de
Forrás: transfermarkt.de

Hasított az elmúlt idényben a HOFFENHEIM is, a Bundesliga falusi kiscsapatának tartott kék-fehérek úgy futottak be a negyedik helyre, hogy a Dortmund csak kettő, az RBL öt ponttal szerzett többet náluk.

Az SAP-vezér Dietmar Hopp által felfuttatott Hoffenheim éppen tíz éve lépett be a profi ligába, a másodosztályba, és onnan azonnal fel is ugrott a Bundesligába (Ralf Rangnick vezetésével!), ahol friss erőként a hetedik helyen végzett, majd letáborozott a 10. pozíció környékén, két gyengébb szerepléstől eltekintve.

Ezekből egy 15. hely tavaly tavaszra esett, így aztán a még mindig csak harmincéves mester, Julian Nagelsmann és kisfőnöke, Alexander Rosen (nemrégiben az egykori Bayern-játékost, Joachim Löw volt jobbkezét, a Hoffe korábbi edzőjét, Hans-Dieter Flicket nevezték ki sportigazgatónak) elengedte ugyan az év során Kevin Vollandot és Eduardo Vargast is, de Andrej Kramaric, Lukas Rupp, Kevin Vogt, Sandro Wagner, Kerem Demirbay és Benjamin Hübner megszerzésével sokat erősödtek, különösen Wagner és Demirbay ért el nem várt sikereket, ezért lehettek a nyáron Konföderációs Kupa-győztesek a nationalelffel.

Azonban már a télen komoly veszteséget szenvedtek a Bayern München miatt: nyári határidővel a védő Niklas Sülét húszmillió euróért, a kemény szűrőt, Sebastian Rudyt ingyen kapták meg a bajorok (a gyeptúró Rudy, írják utóbbiról rossz szóviccel), majd a fejlődésben mostanában megálló, de nagy reményű Fabian Schärt olcsón elengedték Spanyolországba.

A védelembe a Düsseldorfból kölcsönbe visszatérő Kevin Akpoguma (U19-es kontinensbajnok német színekben!) mellett eddig csak egy ember érkezett, a holland korosztályos válogatott Justin Hoogma, a korábbi hamburgi védő, Nico-Jan Hoogma fia.

Alaposan megerősödött ellenben az együttes bal oldala a Mönchengladbachtól megszerzett Nico Schulzcal és a Bayerntől mintegy fájdalomdíjként kölcsönkapott Serge Gnabryval, míg Rudy utóda a norvég Havard Nordtveit lesz, aki angliai és gladbachi kalandjai után hosszabb ideig megtelepedne valahol, alapemberként.

Érte hétmillió eurót kapott a West Ham, Nordtveit amúgy többször szerepelt már a védelem közepén is.

Főnök és beosztott (Fotó: bild.de)
Főnök és beosztott (Fotó: bild.de)

Ingyen érkezett az osztrák válogatott kerettag karmester, Robert Zulj és kétszeres válogatott honfitársa, az egy sorral hátrább szereplő Florian Grillitsch.

A nyár slágertémája a klubnál a balhátvéd Jeremy Toljan, akinek ügyében felbukkantak a Tottenham, a Liverpool, a Bayern München, az AS Roma, a Real Madrid, a Benfica, a Napoli és a Chelsea reprezentánsai is, de a friss U21-es Európa-bajnok játékos még nem döntött a jövőjéről. Kapós a csatár Mark Uth is, őt leginkább az 1.FC Köln szeretné magáénak tudni, a középpályás Philipp Ochs (természetesen ő is német U-válogatott) körül pedig a Freiburg legyeskedik.

Jó hír a Szalai Ádám-rajongóknak, hogy a huszonkilenc éves játékos szerződését meghosszabbították, így az egy évvel később, 2019-ben jár majd csak le.



Egy csatárral azonban tárgyal a Hoffenheim, ő a ghánai Richmond Boakye, a Crvena zvezda gólgépe. A középpálya védekező szekciója a firenzei Milan Badeljjel vagy az osztrák Julian Baumgartlingerrel (Bayer Leverkusen) erősödhet, míg a dortmundi jobbhátvéd, Felix Passlack kölcsönbe érkezhet a nagy BL-kalandra.

És ki hitte volna pár évvel ezelőtt, hogy a Hoffenheim meg a Leipzig Bundesliga-rangadót vív egymás ellen, és ha a BL-ben nemigen találkoznak is egymással, tavasszal simán összefuthatnak a kisebbik európai kupában...

 


NÉMET BUNDESLIGA, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2017

AUGSBURG
Érkezett: Michael Gregoritsch (Hamburg, 5.500.000 euró), Fabian Giefer (Schalke, 750.000), Rani Khedira (RB Leipzig, ingyen), Marcel Heller (Darmstadt, i.), Sergio Córdova (Caracas FC)
Kölcsönből vissza: Tim Matavz (Nürnberg), Shawn Parker (Nürnberg), Daniel Opare (Lens), Erik Thommy (Jahn Regensburg), Albian Ajeti (St. Gallen)
Távozott: Dominik Kohr (Bayer Leverkusen, 2.000.000), Albian Ajeti (St. Gallen, 1.000.000), Halil Altintop (Slavia Praha, i.), Tim Matavz (Vitesse), Markus Feulner (Augsburg II)
Kölcsönbe: Devante Parker (St. Pölten)

BAYER LEVERKUSEN
Érkezett: Dominik Kohr (Augsburg, 2.000.000), Sven Bender (Borussia Dortmund, 15.000.000)
Kölcsönből vissza: Rju Szung Vu (Ferencváros), Kirjakosz Papadopulosz (Hamburger SV), André Ramalho (Mainz), Marlon Frey (Kaiserslautern)
Távozott: Hakan Calhanoglu (AC Milan, 22.000.000), Ömer Toprak (Borussia Dortmund, 12.000.000), Kirjakosz Papadopulosz (Hamburger SV, 6.500.000), Danny da Costa (Eintracht Frankfurt, 1.000.000), Roberto Hilbert (szerződése lejárt), Paterson Chato (Borussia Dortmund II, i.), Rju Szung Vu (Dzsedzsu United), Javier Hernández (West Ham, 17.800.000)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Corentin Tolisso (Olympique Lyon, 41.500.000), Kingsley Coman (Juventus, 21.000.000), Niklas Süle (Hoffenheim), Serge Gnabry (Werder Bremen, 8.000.000), Sebastian Rudy (Hoffenheim, i.), Marco Friedl (Bayern München U19), Felix Götze (Bayern München U19), Christian Früchtl (Bayern München U19)
Kölcsönbe: James Rodríguez (Real Madrid, 10.000.000)
Kölcsönből vissza: Gianluca Gaudino (St. Gallen), Holger Badstuber (Schalke), Medhi Benatia (Juventus)
Távozott: Medhi Benatia (Juventus, 17.000.000), Gianluca Gaudino (Chievo Verona, 50.000), Holger Badstuber (szl.), Xabi Alonso (visszavonult), Tom Starke (visszavonult), Philipp Lahm (visszavonult)
Kölcsönbe: Douglas Costa (Juventus, 6.000.000), Serge Gnabry (Hoffenheim, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Kingsley Coman (Juventus)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Maximilian Philipp (Freiburg, 20.000.000), Ömer Toprak (Bayer Leverkusen, 12.000.000), Mahmoud Dahoud (Mönchengladbach, 12.000.000), Dan-Axel Zagadou (PSG B, i.), Dominik Reimann (Dortmund II), Jacob Bruun Larsen (Dortmund U19)
Kölcsönből vissza: Neven Szubotics (1.FC Köln), Adrián Ramos (Granada), Pascal Stenzel (Freiburg)
Távozott: Matthias Ginter (Mönchengladbach, 17.000.000), Adrián Ramos (Csungcsing Lifan, 12.000.000), Pascal Stenzel (Freiburg, 4.000.000), Sven Bender (Bayer Leverkusen, 15.000.000)
Kölcsönbe: Dzenis Burnic (VfB Stuttgart), Mikel Merino (Newcastle United, 3.000.000)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Matthias Ginter (Borussia Dortmund, 17.000.000), Denis Zakaria (Young Boys, 12.000.000), Vincenzo Grifo (Freiburg, 6.000.000), Mickaël Cuisance (Nancy, 250.000)
Kölcsönbe: Reece Oxford (West Ham United)
Kölcsönből vissza: Julio Villalba (Cerro Porteno)
Távozott: Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund, 12.000.000), André Hahn (Hamburg, 6.000.000), Nico Schulz (Hoffenheim, 3.500.000), Julian Korb (Hannover, 3.000.000), Djibril Sow (Young Boys), Marvin Schulz (Luzern)
Kölcsönbe: Tsiy William Ndenge (Roda)
Kölcsönből vissza: Andreas Christensen (Chelsea)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Sébastien Haller (Utrecht, 7.000.00), Kamada Daicsi (Szagan Toszu, 1.600.000), Danny da Costa (Bayer Leverkusen, 1.000.000), Gelson Fernandes (Rennais, 500.000), Jonathan de Guzmán (Napoli, i.), Jetro Willems (PSV, 5.000.000)
Kölcsönbe: Carlos Salcedo (Deportivo Guadalajara, 450.000), Luka Jovics (Benfica B)
Távozott: Furkan Zorba (Osnabrück, i.), Heinz Lindner (Grasshoppers, i.), Haris Seferovic (Benfica, i.), Bastian Oczipka (Schalke, 4.500.000)
Kölcsönből vissza: Ante Rebic (Fiorentina), Shani Tarashaj (Everton), Michael Hector (Chelsea), Guillermo Varela (Manchester United), Jesús Vallejo (Real Madrid)

FREIBURG
Érkezett: Pascal Stenzel (Borussia Dortmund, 4.000.000), Florian Niederlechner (Mainz, 2.300.000)
Kölcsönbe: Philipp Lienhart (Real Madrid B), Bartosz Kapustka (Leicester City, 500.000)
Kölcsönből vissza: Tim Kleindienst (Heidenheim), Caleb Stanko (Vaduz), Jonas Meffert (Karlsruhe), Sebastian Kerk (Kaiserslautern)
Távozott: Maximilian Philipp (Borussia Dortmund, 20.000.000), Vincenzo Grifo (Mönchengladbach, 6.000.000), Sebastian Kerk (Nürnberg, 500.000), Marc Torrejón (Union Berlin, i.), Havard Nielsen (Fortuna Düsseldorf, 400.000)
Kölcsönből vissza:Florian Niederlechner (Mainz), Pascal Stenzel (Borussia Dortmund)

HERTHA BSC
Érkezett: Davie Selke (RB Leipzig, 8.000.000), Mathew Leckie (Ingolstadt, 3.000.000), Karim Rekik (Olympique Marseille, 2.500.000), Jonathan Klinsmann (UC Berkeley, i.), Dárdai Palkó (Hertha U19)
Távozott: John Anthony Brooks (Wolfsburg, 17.000.000), Florian Kohls (Würzburger Kickers, i.), Alexander Baumjohann (Coritiba, i.), Szami Allagui (St. Pauli, i.)
Kölcsönbe: Nils Körber (Preussen Münster)
Kölcsönből vissza: Allan (Liverpool)

HANNOVER 96
Érkezett: Julian Korb (Borussia Mönchengladbach, 3.000.000), Michael Esser (Darmstadt, 2.000.000), Pirmin Schwegler (Hoffenheim, i.), Matthias Ostrzolek (Hamburger SV, i.), Yousef Emghames (Bayern München U19, i.)
Kölcsönből vissza: Andre Hoffmann (Fortuna Düsseldorf), Mevlüt Erdinc (Metz), Babacar Gueye (Waregem)
Távozott: Andre Hoffmann (Fortuna Düsseldorf, 250.000), Artur Sobiech (Darmstadt, i.), Mevlüt Erdinc (Basaksehir, i.)
Kölcsönbe: Babacar Gueye (St. Truiden), Stefan Strandberg (FK Krasznodar)

HAMBURGER SV
Érkezett: Kirjakosz Papadopulosz (Bayer Leverkusen, 6.500.000), André Hahn (Mönchengladbach, 6.000.000), Julian Pollersbeck (Kaiserslautern, 3.500.000), Bjarne Thoelke (Karlsruhe, i.), Vaszilije Janjicsics (Hamburger SV II)
Kölcsönből vissza: Mohamed Guaida (St. Gallen), Sven Schipplock (Darmstadt), Batuhan Altintas (Kasimpasa), Arianit Ferati (Fortuna Düsseldorf)
Távozott: Michael Gregoritsch (Augsburg, 5.500.000), René Adler (Mainz, i.), Johan Djourou (Montpellier, i.), Matthias Ostrzolek (Hannover, i.), Nabil Bahoui (Grasshoppers, i.)
Kölcsönbe: Arianit Ferati (Erzgebirge Aue)
Kölcsönből vissza: Kirjakosz Papadopulosz (Bayer Leverkusen)

HOFFENHEIM
Érkezett: Havard Nordtveit (West Ham, 7.000.000), Nico Schulz (Mönchengladbach, 3.500.000), Justin Hoogma (Heracles Almelo, 2.000.000), Florian Grillitsch (Werder Bremen, i.), Robert Zulj (Greuther Fürth, i.)
Kölcsönbe: Serge Gnabry (Bayern München, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Kevin Akpoguma (Fortuna Düsseldorf), Antonio Colak (Darmstadt), Nicolai Rapp (Greuther Fürth), Baris Atik (Sturm Graz)
Távozott: Niklas Süle (Bayern München, 20.000.000), Sebastian Rudy (Bayern München, i.), Pirmin Schwegler (Hannover, i.), Danilo Soares (Bochum, i.), Nicolai Rapp (Erzgebirge Aue), Fabian Schär (Deportivo La Coruna, 2.000.000)
Kölcsönbe: Antonio Colak (Ingolstadt, 300.000), Baris Atik (Kaiserslautern)

1. FC KÖLN
Érkezett: Jhon Córdoba (Mainz, 17.000.000), Jannes Horn (Wolfsburg, 7.000.000), Joao Queirós (Braga U19, 3.000.000), Jorge Meré (Sporting Gijón, 7.000.000), Tim Handwerker (Bayer Leverkusen U19, i.)
Távozott: Marcel Hartel (Union Berlin, 250.000)
Kölcsönbe: Anthony Modeste (Tiencsin Csüancsien, 6.000.000)
Kölcsönből vissza: Neven Szubotics (Borussia Dortmund)

RB LEIPZIG
Érkezett: Jean-Kévin Augustin (PSG, 13.000.000), Bruma (Galatasaray, 12.500.000), Konrad Laimer (RB Salzburg, 7.000.000), Yvon Mvogo (Young Boys, 5.000.000), Philipp Köhn (VfB Stuttgart U19, i.), Ibrahima Konaté (Sochaux, i.), Elias Abouchabaka (RB Leipzig U17), Dominik Franke (RB Leipzig II), Agyemang Diawusie (RB Leipzig U19), Federico Palacios (RB Leipzig II)
Kölcsönből vissza: Atinc Nukan (Besiktas), Anthony Jung (Ingolstadt), Nils Quaschner (Bochum)
Távozott: Davie Selke (Hertha BSC, 8.000.000), Nils Quaschner (Arminia Bielefeld), Rani Khedira (Augsburg, i.)
Kölcsönbe: Atinc Nukan (Besiktas, 200.000), Agyemang Diawusie (Wehen Wiesbaden), Marius Müller (Kaiserslautern), Felix Beiersdorf (Wiener Neustadt), Anthony Jung (Bröndby)

MAINZ 05
Érkezett: Viktor Fischer (Middlesbrough, 3.000.000), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart, 3.000.000), Kenan Kodro (Osasuna, 1.750.000), René Adler (Hamburger SV, i.), Florian Müller (Mainz II), Abdou Diallo (AS Monaco, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Todor Nedelev (Botev Plovdiv), José Rodríguez (Málaga), Pierre Bengtsson (Bastia), Florian Niederlechner (Freiburg)
Távozott: Jhon Córdoba (1.FC Köln, 17.000.000), Florian Niederlechner (Freiburg, 2.300.000), Pierre Bengtsson (FC Köbenhavn, 1.000.000), Todor Nedelev (Botev Plovdiv)
Kölcsönbe: Besar Halimi (Bröndby), Jonas Lössl (Huddersfield)
Kölcsönből vissza: André Ramalho (Bayer Leverkusen), Bojan Krkic (Stoke City)

SCHALKE 04
Érkezett: Nabil Bentaleb (Tottenham, 19.000.00), Jevhen Konopljanka (Sevilla, 12.500.000), Amine Harit (Nantes, 8.000.000), Pablo Ínsua (Deportivo La Coruna, 3.500.000), Bastian Oczipka (Eintracht Frankfurt, 4.500.000)
Kölcsönből vissza: Fabian Giefer (Bristol City), Sidney Sam (Darmstad), Felix Platte (Darmstadt), Fabian Reese (Karlsruhe)
Távozott: Fabian Giefer (Augsburg, 750.000), Sascha Riether (szl.), Dennis Aogo (szl.), Sead Kolasinac (Arsenal, i.), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax, i.), Eric Maxim Choupo-Moting (szl.)
Kölcsönből vissza: Abdul Rahman Baba (Chelsea), Holger Badstuber (Bayern München), Jevhen Konopljanka (Sevilla), Nabil Bentaleb (Tottenham)

VFB STUTTGART
Érkezett: Chadrac Akolo (Sion, 7.000.000), Ron-Robert Zieler (Leicester City, 4.000.000), Anasztasziosz Donisz (Juventus, 3.000.000), Orel Mangala (Anderlecht, 1.800.000), Ailton (Estoril Praia, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Borisz Tascsi (Zbrojovka Brno), Toni Sunjic (Palermo)
Távozott: Alexandru Maxim (Mainz, 3.000.000), Toni Sunjic (Dinamo Moszkva, 700.000), Florian Klein (szl.), Borisz Tascsi (Duisburg, i.)

WOLFSBURG
Érkezett: John Anthony Brooks (Hertha, 17.000.000), Landry Dimata (Oostende, 10.000.000), Ignacio Camacho (Málaga, 10.000.000), William (Internacional, 5.000.000), Marvin Stefaniak (Dynamo Dresden , 2.000.000), Ohis Felix Uduokhai (1860 München, 1.000.000), Kaylen Hinds (Arsenal U23)
Kölcsönből vissza: Carlos Ascues (FBC Melgar), Francisco Rodríguez (Luzern)
Távozott: Ricardo Rodríguez (AC Milan, 18.000.000), Luiz Gustavo (Olympique Marseille, 10.000.000), Jannes Horn (1.FC Köln, 7.000.000), Diego Benaglio (AS Monaco, i.), Askan Dedzsaga (szl.), Patrick Drewes (Würzburger Kickers), Francisco Rodríguez (Luzern)
Kölcsönbe: Ismail Azzaoui (Willem II)
Kölcsönből vissza: Borja Mayoral (Real Madrid), Philipp Wollscheid (Stoke City)

WERDER BREMEN
Érkezett: Ludwig Augustinsson (FC Köbenhavn, 4.500.000), Jirí Pavlenka (Slavia Praha, 3.000.000), Jérome Gondorf (Darmstadt, 1.200.000)
Kölcsönbe: Csang Ju-ning (West Bromwich)
Kölcsönből vissza: Kleinheisler László (Ferencváros), Levent Aycicek (1860 München), Lennart Thy (St. Pauli), Leon Guwara (Darmstadt), Tanosz Pecosz (Fulham)
Távozott: Serge Gnabry (Bayern München, 8.000.000), Felix Wiedwald (Leeds United, 500.000), Marnon Busch (Heidenheim, 100.000), Claudio Pizarro (szl.), Florian Grillitsch (Hoffenheim, i.), Santiago García (Deportivo Toluca, i.), Clemens Fritz (visszavonult), Melvyn Lorenzen (Den Haag, i.)
Kölcsönbe: Kleinheisler László (Asztana, 100.000), Leon Guwara (Kaiserslautern), Lennart Thy (VVV-Venlo)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

DARMSTADT 98
Érkezett: Marvin Mehlem (Karlsruhe, 250.000), Julian von Haacke (NEC, 200.000), Florian Stritzel (Karlsruhe, i.), Jamie Maclaren (Brisbane Roar, i.), Joël Mall (Grasshoppers), Romuald Lacazette (1860 München, i.), Tobias Kempe (Nürnberg), Kevin Grosskreutz (egyesület nélküli), Artur Sobiech (Hannover, i.)
Kölcsönből vissza: Roman Bezjak (HNK Rijeka)
Távozott: Michael Esser (Hannover, 2.000.000), Jérome Gondorf (Werder Bremen, 1.200.000), Mario Vrancic (Norwich City, 750.000), Marcel Heller (Augsburg, i.), Artem Fedeckij (Karpati Lviv, i.), Hamit Altintop (szl.)
Kölcsönből vissza: Felix Platte (Schalke), Leon Guwara (Werder Bremen), Sven Schipplock (Hamburg), Antonio Colak (Hoffenheim), Sidney Sam (Schalke)

INGOLSTADT
Érkezett: Stefan Kutschke (Nürnberg, 1.500.000), Marcel Gaus (Kaiserslautern, i.), Tobias Schröck (Würzburger Kickers), Paulo Otávio (LASK, 1.350.000)
Kölcsönbe: Antonio Colak (Hoffenheim, 300.000)
Kölcsönből vissza: Thomas Pledl (Sandhausen), Elias Kachunga (Huddersfield)
Távozott: Mathew Leckie (Hertha, 3.000.000), Pascal Gross (Brighton), Elias Kachunga (Huddersfield, 1.300.000), Roger (Atlético Mineiro, i.), Lukas Hinterseer (VfL Bochum, i.), Kerem Bülbül (Mainz II), Markus Suttner (Brighton, 4.500.000), Christian Ortag (Stuttgarter Kickers, i.)
Kölcsönből vissza: Anthony Jung (RB Leipzig)

Lezárva: szerda délután.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik