Bundesliga: köpésért négy meccsre eltiltották a Schalke-védőt

Vágólapra másolva!
2020.09.30. 15:33
null
Ozan Kabak nem úszta meg eltiltás nélkül (Fotó: AFP)
A Német Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága négymeccses eltiltással sújtotta Ozan Kabakot, a Schalke török válogatott játékosát, mert a legutóbbi, Werder Bremen elleni bajnoki találkozón (1–3) leköpte Ludwig Augustinssont – számolt be a róla a DFB a hivatalos honlapján.

A szövetség beszámolója szerint a mérkőzés 26. percében Kabak leköpte a földön fekvő Werder-játékost, Augustinssont, s ezt Markus Schmidt játékvezető nem látta. A DFB négy meccsre eltiltotta a 20 esztendős védőt, aki ráadásul az említett összecsapáson piros lapot kapott, így a Schalke következő öt tétmérkőzésén nem léphet pályára.

A Schalke játékosa továbbá 15 ezer eurós bírságot is kapott.

KABAK ESETE:



Kabak – aki kispados volt, amikor a magyar válogatott szeptemberben 1–0-ra nyert Törökország vendégeként a Nemzetek Ligájában – a közösségi médiában elnézést kért Augustinssontól. A Twitteren azt írta, nem állt szándékában leköpni ellenfelét, s a televíziós felvételek megtévesztőek.

A török futballista 2019 nyarán a VfB Stuttgarttól szerződött Gelsenkirchenbe. A 2019–2020-as idényben 28 tétmérkőzésen összesen háromszor volt eredményes.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik