2. Bundesliga: Dárdai remekül cserélt, de így sem nyert a Hertha

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.02.24. 14:55
TSG Hoffenheim v Hertha BSC - Bundesliga
Két győztes bajnoki után döntetlenre végzett Dárdai Pál csapata (Fotó: Getty Images, archív)
A Hertha BSC idegenben 1–1-es döntetlent játszott az Eintracht Braunschweiggel a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 23. fordulójának szombat délutáni találkozóján.

A középmezőnyben helyet foglaló Hertha számított a kiesési zóna közelében tanyázó Braunschweig elleni találkozó esélyesének, már csak azért is, mert Dárdai Pál csapata két győzelem után látogatott az Eintracht Stadionba. Ifjabb Dárdai Pál a kezdőcsapatban kapott helyet, de az első félidőben vele is nagyon vérszegény produkciót nyújtottak a berliniek. Ez pedig elég volt ahhoz, hogy a lelkes Braunschweig előnnyel vonuljon a pihenőre, a 14. percben Fabio Kaufmann talált a Hertha kapujába és szerzett vezetést csapatának.

A szünetben aztán Dárdai Pál hármas cserével frissített csapatán, ami jó ötletnek bizonyult. A második félidőt érezhetően más felfogásban kezdték a vendégek, és ennek hamar meglett az eredménye: az 52. percben az egyik csereember, Ibrahim Maza remek lövése kötött ki a bal alsóban, ezzel egyenlített a fővárosi csapat.

Ezután is lendületben maradt a Hertha, amely a 77. percben óriási esélyt kapott, a hazaiak játékosa, Hasan Kurucay ugyanis térden rúgta ifjabb Dárdai Pált, amiért azonnal kiállította a játékvezető. A berliniek magyar játékosát három percre rá lecserélte édesapja (egyelőre nem tudni, hogy sérülés van-e a háttérben), de a hajrában nélküle is a győzelemért rohamozott a Hertha. Nyomasztó mezőnyfölényben voltak a vendégek, de a Braunschweig állta a sarat és kibekkelte a hátralévő perceket, maradt az 1–1.

A döntetlennel a Hertha maradt a 8., a Braunschweig a 15. helyen a tabellán. 

NÉMET 2. BUNDESLIGA
23. FORDULÓ
Eintracht Braunschweig–Hertha BSC 1–1 (Kaufmann 14., ill. Maza 52.)
Kiállítva: Kurucay (77., Braunschweig)
Hertha: Ifjabb Dárdai Pál 78 percet játszott a találkozón, Dárdai Márton és Dárdai Bence nem volt a keret tagja. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik