Hertha: mikor hosszabbítanak Dárdaival? Türelmetlenek a berliniek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.15. 21:08
null
Dárdai a szezon végéig írt alá, most sokan várják a hosszabbítást
A remek idénykezdet után vajon mikor hosszabbítanak Dárdai Pállal? Ezzel a címmel jelent meg írás a bz-berlin.de-n. A portál idézi Huub Stevenst is, aki rendkívül pozitívan beszélt a Hertha magyar vezetőedzőjéről.

A berlini újság arról ír, hogy Michael Preetz, a Hertha klubmenedzsere már jelezte, hogy Dárdai Pállal hosszabbítani kellene – mint ismert, a korábbi magyar kapitány szerződése a szezon végén jár le, de egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a következő szezonban is ő irányítja majd a Herthát.

Dárdai azonban egyelőre nem foglalkozik különösebben Preetz kijelentésével, „csak" teszi a dolgát.

„Ez nem az én dolgom, soha nem is volt az. Ha a klub hosszabbítani szeretne velem, meg is fogja tenni. Ha nem kötünk újabb szerződést, akkor visszatérek az utánpótlás-csapatomhoz, ami szintén csodálatos lenne. Élvezem a várost, a szurkolókat és a családomat, minden csodálatos, ez egy nagyon jó időszak az életemben. Emiatt nem foglalkozom ezzel a kérdéssel. Inkább a játékfilozófiámmal foglalkozom, hogy fejlesszem a csapat futballkultúráját. Ha ez működik, akkor elég az edzőnek májusban foglalkoznia a jövőjével” – mondta Dárdai.

Az előző szezonban épphogy bent maradó Hertha szenzációsan kezdte a szezont: nyolc meccsen négyszer nyert, s mindössze kétszer kapott ki, a megszerzett 14 pontjával a Bundelsiga negyedik, BL-indulást érő helyén áll.

A bz-berlin.de a még játékos Dárdait irányító Huub Stevens (Kickerben megjelent) nyilatkozatával dicséri cikkében tovább Dárdait. A holland szakember a 2002–2003-as szezonban irányította a Herthát, Jól ismeri a magyart.

„Egyáltalán nem lep meg az, ahogy a sorsa alakult. Mindig is igazi profi volt, egy olyan játékos, aki mindent átlátott. Olyan futballista, akiben mindig azt látod, hogy kicsit már edző is" – mondta Stevens.

Nagy dicséret ez Stevenstől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik