MTI, I. SZ. 2021.01.29 16:35 Frissítve: 2021.01.29 16:40

Vb 2022: Málagában lehet a norvég–török selejtező

Málagában rendezik a Norvégia–Törökország labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzést március 27-én, ha a skandináv ország hatóságai addig nem enyhítenek a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú belépési korlátozásokon.

A norvégok márciusban Málagában lehetnek „otthon” (Fotó: AFP)

A Norvég Labdarúgó-szövetség (NFF) vezetői közül a jövő héten többen is a spanyol városba utaznak, és bejárják a La Rosaleda Stadiont, valamint a málagai atlétikai stadiont.

A norvégok választása azért esett az Andalúzia déli részén található kikötővárosra, mert március 24-én Gibraltárban kezdik a selejtező G-csoportjának küzdelmeit.

A skandináv ország egészségügyi hatósága tíznapos karantént tesz kötelezővé az országba belépők számára. Vannak kivételek, a vendégként érkező sportcsapatok esetében például elegendő negatív tesztekkel igazolni, hogy a küldöttség tagjai közül senki sem fertőzött, és háromnaponta tesztelni kell őket. A hatóság egy hete javasolta ezeknek a kivételeknek a megszüntetését az egyre súlyosbodó európai járványhelyzet miatt, de a kormány ezt egyelőre nem fogadta el.

A labdarúgó-válogatott dolgát már novemberben is alaposan megnehezítették a rendkívül szigorú szabályok, a romániai Nemzetek Ligája-meccsre például el sem utazhatott, Ausztria ellen pedig tartalékos összeállításban kellett pályára lépnie.

A női kézilabda Bajnokok Ligájában a Vipers Kristiansand csapatának már négy hazai és két idegenbeli elmaradt mérkőzése van, az ország kézilabda-szövetségének pedig – ugyancsak a szigorú korlátozások miatt – november végén vissza kellett lépnie attól, hogy társrendezőként részt vegyen a decemberi női Európa-bajnokság lebonyolításában.

2022.01.24 23:54:29

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Eusébio mindig elismerően beszélt a magyarokról. Egy 1976-os interjúban Thékes Istvánnak elmondta, hogy Albert Flórián, Bene Ferenc, Mátrai Sándor és Mészöly Kálmán a hatvanas évek Benficájában is főszerepet kaphatott volna. Puskás Ferencről mint a nagy elődről szólt tisztelettel, s még Guttmann Bélát sem hagyta ki a sorból.

2022.01.24 14:53:55

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Az árnyékban lévő sportág legjobb magyar versenyzői kilenc vb- és hét Eb-címet nyertek eddig.

2022.01.24 16:11:45

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidőben rengeteg nagy helyzetet szalasztott el a Sepsi OSK, amely vereséggel kezdte 2022-t.

2022.01.21 21:09:49

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A kézilabda Eb-n százával, ezrével sorjáztak a jó és a rossz döntések, a kedvező és a kedvezőtlen fordulatok. Így, hogy kiestünk, arra jutunk, hogy ennek sajnos így kellett lennie. Ezzel szemben, ha a, mondjuk, háromezer meghatározó tényezőből kettő másként alakul, sokan most azon ömlengenének – nem is ok nélkül –, hogy nagyon is rászolgáltunk a továbbjutásra.

2022.01.21 21:09:49

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Ki is volt 2021 legjobb futballistája? A France Football választottja, a FIFA díjazottja vagy az UEFA kitüntetettje? A sport szellemében talán ideje lenne rendezni az elismerések között is egy Szuperkupa-viadalt.