Vb 2022: Málagában lehet a norvég–török selejtező

MTI, I. SZ.MTI, I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.01.29. 16:35
null
A norvégok márciusban Málagában lehetnek „otthon” (Fotó: AFP)
Málagában rendezik a Norvégia–Törökország labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzést március 27-én, ha a skandináv ország hatóságai addig nem enyhítenek a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú belépési korlátozásokon.

A Norvég Labdarúgó-szövetség (NFF) vezetői közül a jövő héten többen is a spanyol városba utaznak, és bejárják a La Rosaleda Stadiont, valamint a málagai atlétikai stadiont.

A norvégok választása azért esett az Andalúzia déli részén található kikötővárosra, mert március 24-én Gibraltárban kezdik a selejtező G-csoportjának küzdelmeit.

A skandináv ország egészségügyi hatósága tíznapos karantént tesz kötelezővé az országba belépők számára. Vannak kivételek, a vendégként érkező sportcsapatok esetében például elegendő negatív tesztekkel igazolni, hogy a küldöttség tagjai közül senki sem fertőzött, és háromnaponta tesztelni kell őket. A hatóság egy hete javasolta ezeknek a kivételeknek a megszüntetését az egyre súlyosbodó európai járványhelyzet miatt, de a kormány ezt egyelőre nem fogadta el.

A labdarúgó-válogatott dolgát már novemberben is alaposan megnehezítették a rendkívül szigorú szabályok, a romániai Nemzetek Ligája-meccsre például el sem utazhatott, Ausztria ellen pedig tartalékos összeállításban kellett pályára lépnie.

A női kézilabda Bajnokok Ligájában a Vipers Kristiansand csapatának már négy hazai és két idegenbeli elmaradt mérkőzése van, az ország kézilabda-szövetségének pedig – ugyancsak a szigorú korlátozások miatt – november végén vissza kellett lépnie attól, hogy társrendezőként részt vegyen a decemberi női Európa-bajnokság lebonyolításában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik