U21-es Eb: megismétlődik a 2017-es német–spanyol döntő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.27. 22:58
null
Spanyolország 2017 után ismét a döntőbe jutott az U21-es Eb-n, s ismét Németországgal találkozik... (Fotó: AFP)
A spanyol válogatott 4–1-es győzelmet aratott a francia csapat ellen az olaszországi U21-es labdarúgó Európa-bajnokság második elődöntőjében. Ezzel eldőlt, hogy megismétlődik a 2017-es finálé...

Hiába szerzett vezetést Jean-Philippe Mateta a 16. percben értékesített tizenegyesével (0–1), a francia válogatottnak nem volt reális esélye Spanyolország ellen az U21-es Eb elődöntőjében.

Pedig a két évvel ezelőtti finalista feltámadására néhány fogadóirodában ekkor már négyszeres pénz mellett lehetett volna megkötni a „tutit”...

Aki nem tette, bánhatta. A spanyol fiatalok már-már a 2008 és 2012 között két Eb- és egy vb-címet szerző felnőttválogatott legnagyobb erényét csillogtatva terelgették körbe és körbe a labdát a francia tizenhatos előterében. A majd' 60 százalékos labdabirtoklás aztán a játékrész derekán meg is hozta az egyenlítést.

A 28. minutumban az espanyolos Marc Roca érkezett remekül Mikel Oyarzabal középre tekert szögletére, és bár elsőre még a bravúrosan mentő francia kapusba, Paul Bernardoniba lőtt, a kipattanót már a hálóba vágta (1–1).

Az első félidő hosszabbításában pedig a vezetést is megszerezte Spanyolország: Oyarzabal előbb a lipcsei Ibrahima Konaté szorításában kiharcolta, majd a balra vetődő Bernardoni mellett a kapu jobb oldalába helyezve értékesítette a találkozó második büntetőjét (2–1).

Két perc telt el a második félidőből, amikor megpecsételődött a franciák sorsa: a félpályánál elcsent labda után Oyarzabal, Fabián Ruiz, Daniel Olmo volt annak útja, majd utóbbi 13 méterről kilőtte a jobb alsót (3–1) – villámgyors, sakk-mattig vitt akció volt.

A 67. minutumban a nem sokkal korábban beállt, Borja Mayoral állította be a 4–1-es végeredményt.

Sőt a különbség a hosszabbításban még nagyobb is lehetett volna, ha Fodé Ballo-Touré önfeláldozóan nem vágja ki a gólvonal elől Carlos Soler emelését, amivel szemben a kapujából kifutó Bernardoni már rég tehetetlen volt...

A legutóbbi, 2017-es korosztályos Eb-n is Németország és Spanyolország játszotta a finálét, akkor Mitchell Weiser góljával 1–0-ra a németek kerekedtek felül.

A Németország–Románia mérkőzés történéseiről itt olvashat bővebben!

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, OLASZORSZÁG
ELŐDÖNTŐ
Spanyolország–Franciaország 4–1 (Roca 28., Oyarzabal 45+5. – 11-esből, Olmo 47., Mayoral 67., ill. Mateta 16. – 11-esből)
Korábban
Németország–Románia 4–2
(Amiri 21., 94., Waldschmidt 51., 90. – az elsőt 11-esből, ill. Puscas 25., 44. – az elsőt 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik